NBA Finals 2019: Raptors verslaan Warriors in Oracle Arena

De Golden State Warriors hebben een pijnlijke nederlaag geleden in de jacht op het derde achtereenvolgende kampioenschap. De Toronto Raptors wonnen de eerste wedstrijd in Oakland: 123-109. Door deze zege staan de Canadezen 2-1 voor in de serie.

GAME 3: TORONTO RAPTORS 123 – 109 GOLDEN STATE WARRIORS

THE HEADLINES

De Toronto Raptors hebben een zeer belangrijke zege geboekt in de jacht op hun eerste kampioenschap. In Oracle Arena wonnen de Raptors met 123-109. De Golden State Warriors moesten het doen zonder drie belangrijke spelers: Klay Thompson (hamstring), Kevin Durant (kuit) en Kevon Looney (rib). Ook Stephen Curry, die een play-off career high noteerde (47 PTS), kon de Warriors niet behoeden van een nederlaag.
De Warriors begonnen moeizaam aan de wedstrijd. Zonder Thompson in de opstelling had de regerend kampioen het een stuk lastiger om schoten te creëren. Alleen Stephen Curry bleek effectief te zijn. Hij scoorde 17 punten in het eerste kwart. Bij de Raptors kwamen 26 van de 33 punten in het openingskwart van Danny Green, Kawhi Leonard en Marc Gasol, In het begin van het tweede kwart liepen de Raptors dankzij acht punten van Pascal Siakam uit naar een voorsprong van 14 punten. Echter liep deze voorsprong nog voor rust terug tot zes punten. Dankzij acht punten van Kyle Lowry in de drie slotminuten gingen de Raptors rusten met een voorsprong van acht punten.

TWEEDE HELFT

In het derde kwart liepen de Raptors uit naar de tot op dat moment maximale voorsprong in deze serie. Dankzij Danny Green, die zijn zesde driepunter raak schoot in slechts acht pogingen, kwamen de Raptors op een voorsprong van 16 punten. Ook Curry, die 15 punten scoorde in het derde kwart en in totaal veertig punten maakte na drie kwarten, kon niet voorkomen dat de Warriors tegen een achterstand van 13 punten aankeken. Ook in het vierde kwart lukte het de Warriors niet om terug te keren in de wedstrijd. In tegendeel zelfs. De Raptors liepen uit naar een voorsprong van zeventien punten, mede dankzij Serge Ibaka, die zes blocks noteerde in de wedstrijd.
Waar bijna de gehele productie van de Warriors op naam kwam van Stephen Curry (47 PTS, 8 REB en 7 AST) behaalde alle starters van de Raptors de dubbele cijfers. Kawhi Leonard (30 PTS) en Kyle Lowry (23 PTS) waren de topscorers.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Toronto Raptors hebben dankzij deze zege het thuisvoordeel weer in handen. Echter staat er nog één wedstrijd in Oakland op het programma voordat de serie terugkeert naar Toronto. Game 4 wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag (03:00) gespeeld. Als de Raptors Game 4 weten te winnen, heeft de ploeg uit Canada tijdens Game 5 in eigen huis de kans om het eerste kampioenschap in de clubhistorie te pakken.

(Coverfoto: AP Photo/Tony Avelar)

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.