Draft Recap 2019, Dag 1 (teams 11-20)


Nadat we gisteren al picks 1-10 van de afgelopen Draft langsliepen, is het vandaag de beurt aan picks 11-20. Het laatste stuk van de eerste dag (picks 21 – 32) volgt morgen.
In dit stuk bleken we heel aardig gemockt te hebben. De score van dit moeilijke middenstuk:

  • de Angels gingen inderdaad, zoals voorspeld, voor een kortestop
  • Arizona flexte inderdaad de financiële spierballen door een highschooler met hoge bonuseisen te draften
  • Arizona pickte inderdaad Brennan Malone op, zij het wat later dan we verwachtten
  • Washington koos inderdaad voor een werper
  • Pittsburgh koos de door ons aangewezen back-up
  • St. Louis pakte inderdaad een speler uit het voorgaande stuk die een paar plekken zakte en deed geen ‘reach’
  • Seattle koos de door ons aangewezen back-up

#11 TORONTO BLUE JAYS
RHP Alek Manoah (West Virginia)


Doordat San Francisco Manoah niet koos, bleef de werper nog één plekje langer op het bord. Dat de beer van West Virginia (hij is 1.98m en weegt 118 kilo) rondom pick 10 zou gaan, hadden we dus goed gezien. Toronto werd niet veelvuldig gekoppeld aan collegespelers, maar een kansje als Manoah kan je niet voorbij laten gaan.

SportAmerika’s voorspelling: Corbin Carroll (OF).

Overige picks op dag 1

De Jays kozen werper Kendall Williams (RHP, HS) precies rondom de plek waar hij verwacht werd: 52e, als nummer 54 op de Top 200-lijst. Williams komt bij de prestigieuze IMG Academy vandaan.


#12 NEW YORK METS
3B Brett Baty (Lake Travis HS, Texas)


Zoals ook wij al schreven in onze voorspelling: Brett Baty kan overal tussen pick 8 en 20 gaan. De Mets haalden uiteindelijk op plaats 12 de trekker over. Wij zijn persoonlijk enorm gecharmeerd van de lefty slugging high schooler, dus wat ons betreft is dit de beste, meest gewaagde first rounder in jaren voor de Metropolitans. Het nieuwe Front Office laat zich dus ook hier gelden.
Ohja, en ook over deze naam struikelde commissioner Rob Manfred. Dat was de vierde in twaalf picks.

(Twitter)

SportAmerika’s voorspelling: Zack Thompson (LHP)

Overige picks op dag 1

High school senior Josh Wolf uit Texas werd de bijna verplichte pitcher die de Mets op dag 1 meestal kiezen.


#13 MINNESOTA TWINS
3B/SS Keoni Cavaco (Eastlake HS, California)


Dankzij stevige ballonnetjes helium waren Shea Langeliers en onze back-up pick Josh Jung al ruimschoots niet meer beschikbaar toen de Twins eindelijk aan de beurt waren, maar een left-side-of-the-infield-speler werd het alsnog. Keoni Cavaco steeg ook weer een paar plaatsen ten opzichte van waar wij hem inschatten, dus er zijn last-minute nog behoorlijke herevaluaties geweest in de draft rooms.
SportAmerika’s voorspelling: Shea Langeliers.

Overige picks op dag 1

Southern Mississippi outfielder Matt Walner, die dit seizoen 23 homeruns sloeg (inclusief eentje in de Regionals) is de mooie tweede pick van de dag voor de Twins.


#14 PHILADELPHIA PHILLIES
SS Bryson Stott (UNLV)


We schreven: “We hebben geen idee wat Philly gaat doen”. Dat bleek, want we schreven ook: “Het meeste gehoorde gerucht is dat de club achter een pitcher aanzit”. De Phillies kozen dus een college-veldspeler. Wij hadden Bryson Stott op plek 15 voorspeld,
SportAmerika’s voorspelling: Brennan Malone (RHP)

Overige picks op dag 1

De Phillies hadden geen selectie in de tweede ronde.


#15 LOS ANGELES ANGELS
SS Will Wilson (NC State)


Wij zeiden: de Angels gaan een kortestop draften. Voila: de Angels draftten een kortestop, maar niet de kortestop die wij hen toebedeeld hadden. Bryson Stott ging op plek 14 al naar de Phillies en ook onze backup Keoni Cavaco was al weg, dus namen de Angels ‘the next best thing’: NC State’s Will Wilson.
SportAmerika’s voorspelling: Bryson Stott.

Overige picks op dag 1

De Angels dubbelden op aan kortestops; in ronde twee voegde de organisatie Kyren Paris toe aan de Minors. De high school infielder komt uit Californië, dus blijft dicht bij huis.


#16 ARIZONA DIAMONDBACKS
OF Corbin Carroll (Lakeside HS, Washington)


Waar we één ding wel goed voorspelden (“De Diamondbacks gaan hun financiële spierballen laten zien met hun eerste pick”) was de daadwerkelijke selectie een andere. Wij hadden Corbin Carroll al ruimschoots van het bord af rond deze tijd, maar Arizona kon profiteren van een lichte daling voor de high school outfielder. Onze projected choice, Matthew Allen, werd verrassend genoeg door veel teams laten passeren. Hij ging uiteindelijk pas op plek 89 (ronde 3) naar de Mets, maar we kunnen ons niet voorstellen dat Allen de $667k bonus accepteert. Na een paar jaar college kan hij een top 10 pick zijn.
SportAmerika’s voorspelling: Matthew Allen (RHP)

Overige picks op dag 1

De D-backs hadden zeven (!) selecties voor ronde drie aanbrak en kozen — naast Carroll — voor nog één outfielder (Dominic Fletcher van Arkansas) en vijf pitchers: Blake Walston (HS), onze Diamondbacks back-up Brennan Malone (HS), Drey Jameson (Ball State), Ryne Nelson (Oregon) en Tommy Henry (Michigan).


#17 WASHINGTON NATIONALS
RHP Jackson Rutledge (San Jacinto College, Texas)


We hadden goed dat Washington voor een pitcher zou gaan, maar het werd de upside van Jackson Rutledge over de controle van Kirby. Het past ook stiekem wel meer in het plaatje om voor de pure stuff van Rutledge te gaan dan over de zekerheid van Kirby. Washington heeft goede ervaringen met high-upside-werpers.

SportAmerika’s voorspelling: George Kirby

Overige picks op dag 1

De Nationals hadden geen selectie in de tweede ronde.


#18 PITTSBURGH PIRATES
RHP Quinn Priester (Cary Grove HS, Illinois)


We hadden Priester als directe backup als de Pirates niet voor een kortestop zouden kiezen, dus we pakken de win hier. Dit was ongeveer waar Priester van het bord moest komen en de Pirates voelden blijkbaar meer voor een werper dan een slagman.
SportAmerika’s voorspelling: Logan Davidson (SS).

Overige picks op dag 1

Sammy Siani (CF, HS), slugger Matt Gorski (Indiana) en Jared Triolo (Houston) maakten het kwartet voor Pittsburgh compleet.


#19 ST. LOUIS CARDINALS
LHP Zack Thompson (Kentucky)


Wij dachten Priester, maar die was al weg, dus de Cardinals kozen de pitcher die een paar plekken daalde: Zack Thompson. De Cardinals zijn geen team dat over het algemeen veel risico’s neemt met blessuregevoelige spelers, dus dat doet veel goeds vermoeden voor de staat van Thompson’s arm. Overigens schreven wij dat de Cardinals, als Priester niet meer beschikbaar was, zouden kiezen voor “één van de vorige 10 voorspelde picks die een beetje zakt”. Ergo: Thompson.
SportAmerika’s voorspelling: Quinn Priester.

Overige picks op dag 1

OF Trejyn Fletcher (OF, HS). De Cards namen geen risico en selecteerden Fletcher 30 plekken boven zijn Top 200-waarde.


#20 SEATTLE MARINERS
RHP George Kirby (Elon)


Wederom een direct alternatief goed uit onze Mock, met onze eerste keuze voor Seattle (Josh Jung) al van het bord. George Kirby moest hier wel gaan, want buiten de top 20 zou het een lachertje worden voor de werper met de extreme strikeout-to-walk-ratio.
SportAmerika’s voorspelling: Josh Jung.

Overige picks op dag 1

De M’s completeerden hun trio collegewerpers op dag 1 met Brandon Williamson (TCU) en Isaiah Campbell (Arkansas).

Coverfoto: MLB.com

Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen