NBA Finals 2019: Raptors één zege verwijderd van titel


De Raptors zijn na afgelopen nacht nog maar één zege verwijderd van het eerste kampioenschap uit de clubhistorie. In Oracle Arena won de ploeg uit Canada dankzij een fantastische tweede helft met 105-92. De stand is nu 3-1 in het voordeel van Toronto.


GAME 4: TORONTO RAPTORS 105 – 92 GOLDEN STATE WARRIORS


THE HEADLINES

De Toronto Raptors hebben ook Game 4 op hun naam geschreven. Nadat twee nachten eerder Game 3 op overtuigende wijze werd gewonnen, versloegen de Raptors de regerend kampioen afgelopen nacht in eigen huis gewoon nog een keer. De Raptors hebben nu twee duels op rij gewonnen en hebben nog één zege nodig voor hun eerste kampioenschap.
De Warriors begonnen fantastisch aan de wedstrijd en stonden op een gegeven moment in het eerste kwart met 12-25 voor. Klay Thompson en Kevon Looney keerden terug van blessures en vooral de eerstgenoemde was extreem belangrijk. Thompson zou uiteindelijk eindigen met 28 punten en zes driepunters. In de loop van het tweede kwart begonnen de Raptors beter in de wedstrijd te komen. De achterstand van de ploeg uit Canada werd steeds minder. Aan het eind van de eerste helft was het gat van 13 teruggebracht naar vier punten (42-46).
Na rust nam Toronto het hef in handen. Aan de hand van Kawhi Leonard en Serge Ibaka begonnen de Raptors (34% FG na de eerste helft) meer te scoren. Aan het eind van het derde kwart stonden de Raptors ineens met 13 punten voor (79-67). In het vierde kwart probeerden de Warriors alles om het gat te dichten, maar de ploeg uit Canada bleef rustig en had telkens een antwoord. Uiteindelijk werd ook de laatste run van de Warriors in de kiem gesmoord en wonnen de Raptors met 105-92.
Kawhi Leonard was met 36 punten, 12 rebounds en vier steals de topscorer en man van de wedstrijd. Serge Ibaka scoorde vanaf de bank 20 punten en noteerde twee blocks. Bij Golden State was de eerder genoemde Klay Thompson met 28 punten de uitblinker. Stephen Curry kwam uit op 27 punten, vier rebounds en zes assists.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van maandag op dinsdag (03:00) kan het eerste kampioenschap van de Raptors een feit zijn. In Canada kan de NBA Finals bij een zege van de Raptors beslist worden. De Warriors zullen vanaf Game 5 drie duels op rij moeten winnen. Alleen dan kan de titel nog geprolongeerd worden.

(Cover Photo: Kyle Terada-USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

2 REACTIES

  1. Grandioze prestatie weer van de Raptors en dank voor het verslag.
    De Raptors hebben trouwens niet drie duels op rij gewonnen, want ze hebben het tweede thuisduel verloren. Onnodig trouwens, maar dat kwam door die 18-0 run direct na de pauze.
    Ik heb wel gelezen dat zij nu drie duels rij hebben gewonnen bij de GSW (zij zouden hierin het eerste team zijn sinds seizoen 94-95).
    Nogmaals dank voor jullie verslagen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen