NBA Analyse: Vooruitblik Free Agency 2016 (2)

JimmyButlerGY
Ontwikkelingen
De grote winnaars van dit alles zijn de spelers. En dan in het bijzonder de spelers waarvan de contracten aflopen deze zomer. Zij zullen aan aandacht geen tekort hebben, zoals vorige zomer ook al goed duidelijk werd. Spelers die behoorden tot de besten op hun positie, zoals Jimmy Butler, LaMarcus Aldridge en Marc Gasol kregen maximum contracts. Tot zover niets nieuws onder de zon.
Voor spelers die in het segment net onder de toppers valt, was echter wel een nieuwe trend zichtbaar. Als voorschot op wat er deze zomer zou komen, werden spelers als Tobias Harris, Tristan Thompson en Enes Kanter rijkelijk beloond met (nagenoeg) maximum contracts. Hoewel het een zeer legitieme vraag is of bovengenoemde spelers zo veel geld waard zijn, waren de beweegredenen van de clubs ergens wel te begrijpen. De salary cap zou namelijk niet alleen deze zomer aanzienlijk stijgen, maar klimt volgens de verwachtingen in de zomer van 2017 zelfs naar 109 miljoen dollar. Daarmee wordt een langdurig vastgelegde spelers per definitie per seizoen minder duur.
Met die logica werd afgelopen zomer ook aan de onderkant van de markt uitgegeven, met misschien Aron Baynes wel als beste voorbeeld. De 29-jarige Australiër was allesbehalve een vaste rotatiespeler bij de Spurs, maar werd toch beloond door de Pistons met een contract van maar liefst 6,5 miljoen dollar per seizoen. Absurd veel geld voor een speler waar menig basketballliefhebber, tot de verwoestende dunks van Blake Griffin op hem, überhaupt nog nooit van had gehoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen