NHL Draftwatch: Weg Matthews naar NHL gaat via Rusland

In NHL Draftwatch wordt wekelijks gekeken naar de verrichtingen van prospects die in aanmerking komen te worden gedraft tijdens de aankomende NHL Draft. Welke clubs mogen volgend jaar als eerste kiezen en wie zijn de meest interessante spelers om in de gaten te houden? Net als vorig seizoen kan er een Nederlands talent gedraft worden, al wordt zijn naam minder genoemd dan die van Daniel Sprong vorig seizoen. Bartek Bison speelt voor Prince George Cougars in de WHL.
Deze week aandacht voor enkele van de grootste beschikbare talenten en hun prestaties in de play-offs. Voor Auston Matthews leek het seizoen al afgelopen, maar er kwam goed nieuws voor de Amerikaan. Bartek Bison hoefde slechts één duel te missen, deze week deed hij in alle duels weer mee.
Auston Matthews
In Zürich kwam er een vroegtijdig einde aan het seizoen van Auston Matthews, maar USA Hockey heeft bekend gemaakt dat het seizoen van Auston Matthews toch nog verlengd gaat worden. De potentiële first overall pick mag vanaf 6 mei opdraven op het WK voor A-landen in St. Petersburg en Moskou. Coaches zijn nog niet aangesteld. Matthews is de enige speler die tot zover is benoemd tot speler van Team USA, het restant van de selectie wordt waarschijnlijk bekend gemaakt als duidelijk is welke ploegen in de NHL niet mee gaan doen in de play-offs.
Patrik Laine & Jesse Puljujärvi
Patrik Laine noteerde tot zover één assist in vier play-off duels met zijn Tampere en die ene assist gaf hij in een met 1-0 gewonnen duel. Tampere staat er goed voor, de ploeg verdedigt een 3-1 voorsprong ten opzichte van Lukko Rauma. Jesse Puljujärvi staat nog altijd met een blessure aan de kant. Zijn Karpat Oulu staat na vier duels op 2-2 tegen TPS Turku, met de talentvolle Tarmo Reunanen onder contract. Ook Reunanen kan aankomende zomer hoog gedraft gaan worden, maar hij kreeg nog geen speeltijd in het eerste team van TPS.
Mikhail Berdin & Vladislav Sukhachev
Voor de beide Russische goalies van Rusland U18, dat uitkomt in de MHL, zit het seizoen er op. Sukhachev kreeg tijdens de eerste drie duels tegen Krasnaya Armiya de voorkeur boven Berdin, maar verloor ook alle drie de duels. Daarom werd de #2 seed verrassend uitgeschakeld door de #7 seed met een eclatante 3-0 nederlaag. Ook German Rubtsov, de talentvolle aanvaller onder contract bij Rusland U18, kon het verschil niet maken. De center noteerde één assist in de drie duels.
Oranje boven!
Voor Bartek Bison bleef het bij één wedstrijd op de bank. Echt succesvol waren de twee laatste wedstrijden tegen Kamloops Blazers niet. Er werd een keer met 2-0 en een keer met 4-1 verloren. Voor Bison bleef het bij een -1 rating. In de play-offs moeten de Prince George Cougars vol aan de bak. De ploeg staat tegenover Seattle Thunderbirds, die ploeg werd divisiewinnaar in de U.S. Division. Die ploeg beschikt onder meer over Scott Eansor (actief op het WK U20 dit jaar), Turner Ottenbreit, Nolan Volcan (goede prospects voor aankomende draft) en Matthew Barzal (16de overall gekozen door New York Islanders in 2015).
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen