NBA 3-on-3: ups, downs en een play-off-preview

KORTE VOORUITBLIK

Nu we teruggeblikt hebben op de teleurstellingen en verrassingen van dit seizoen is het weer tijd om vooruit te kijken naar het slot van het reguliere seizoen. De play-off race is in beide conferences nog razend spannend. Op welk team of op welke speler(s) moeten we extra letten tijdens het slot van het reguliere seizoen?

WOUTER HOLSAPPEL

Aangezien het in de top over het algemeen niet bijzonder spannend is wie de play-offs gaan halen, zou ik zeggen: Utah Jazz. Op dit moment staan ze nog onder de streep, maar hun winstreeks van 11 wedstrijden is indrukwekkend. Als de Jazz die vorm kan voortzetten, is het een interessant team om te volgen richting de play-offs. Ik verwacht niet dat ze een serieuze kanshebber zijn, mochten ze het halen. Toch is het interessant om te kijken hoe een team als de Jazz, met Donovan Mitchell als nieuwe ster, het gaat doen tussen al het geweld in het westen.
Daarnaast ben ik benieuwd naar de Cleveland Cavaliers. Er is — ook op deze website — al veel aandacht aan het team besteed. De vraag die iedereen stelt, is of de Cavs na de vele trades met het vernieuwde roster een serieuze kandidaat zijn om de finals te winnen.

CHRIS VAN DIJK

De Utah Jazz is het belangrijkste team om in de gaten te houden. De All-Star Break komt voor deze ploeg op een ongewenst moment, omdat de laatste elf wedstrijden werden gewonnen. Tijdens de reeks bond de ploeg op onder meer de San Antonio Spurs (twee keer), Toronto Raptors, Golden State Warriors en New Orleans Pelicans aan de zegekar. De ploeg staat nu nog op de tiende plaats in de West, maar lijkt wel de play-offs te gaan halen. Mede door het relatief eenvoudige resterende programma, met meer thuis- dan uitwedstrijden, is de verwachting van BPI dat de Jazz als zesde gaat eindigen. Mocht het lukken om de Warriors en Rockets in de eerste ronde te ontlopen, dan kan deze ploeg in de play-offs voor een stunt zorgen!

NIELS VAN DER VEEN

De Milwaukee Bucks. Het team staat momenteel zesde in het Oosten, met een 32-25 record. Vorig jaar was dat iets minder, met een 25-30 record. Het team is jong en fris, met als leider natuurlijk Giannis Antetokounmpo en andere goede spelers als Kris Middleton, Eric Bledsoe en Jabari Parker. Met deze spelers zie ik nog wel een paar spannende wedstrijden gewonnen worden. Een playoff plaats ligt zeker in het verschiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen