NBA 3-on-3: ups, downs en een play-off-preview

(Slamonline.com)

VERWACHTINGEN NIET WAARGEMAAKT

Het seizoen is nu ongeveer 60 wedstrijden onderweg. En ook dit seizoen is weer gebleken dat sommige trades niet zo uitpakken als verwacht. Dat sommige spelers de verwachtingen niet waarmaken. Daarnaast doen sommige teams het slechter dan verwacht. Wat is jouw grootste teleurstelling van het seizoen tot nu toe?

WOUTER HOLSAPPEL

De allergrootste tegenvaller van dit jaar heeft nog geen minuut gemaakt: nummer één draft pick Markelle Fultz van de Philadelphia 76’ers. Gelukkig worden we goed verwend door de goede rookies. Toch is het een enorme tegenvaller voor de Sixers dat Fultz nog steeds niet wedstrijdfit is. Ik had hem graag op het veld gezien met Ben Simmons en Joel Embiid.
Als hij wel gewoon fit was geweest, denk ik niet dat de 76’ers het heel veel beter hadden gedaan. Met een fitte Fultz zouden ze wel een betere basis kunnen leggen om volgend seizoen hogere ogen te gooien met het jonge, getalenteerde team. Het is niet de eerste keer dat een rookie van de 76’ers het eerste seizoen amper in actie komt. Center Embiid speelde de eerste twee seizoenen geen enkele wedstrijd en kwam vorig seizoen tot slechts 786 minuten in 33 wedstrijden. Ben Simmons miste ook het volledige afgelopen seizoen, nadat hij als eerste werd gedraft in 2016.

CHRIS VAN DIJK

Van rookies weet je nooit wat je van ze mag verwachten. Ik had gehoopt dat Markelle Fultz zou helpen om van de Sixers een topclub in het oosten te maken, maar door zijn blessure is dat er niet van gekomen. Lonzo Ball is ook geblesseerd geweest, maar ook hij heeft de hype die rond hem is geschapen (vooral door zijn vader) ook niet waar kunnen maken. Hij is niet eens de beste rookie van zijn eigen team. Buiten de rookies is Isaiah Thomas de grootste tegenvaller. Het leek dat de Cleveland Caveliers de trade met de Boston Celtics hadden gewonnen, maar dit is dus absoluut niet het geval gebleken.

NIELS VAN DER VEEN

Isaiah Thomas. Hij werd als dé grote man gehaald van Boston Celtics na een prima seizoen, maar heeft het niet waar kunnen maken in Cleveland. Mede door blessureleed, maar ook in de wedstrijden waarin hij wel heeft gespeeld, heeft hij het gat van Kyrie Irving duidelijk niet kunnen opvullen. Het is duidelijk dat Cleveland ook niet blij met hem was, door hem op de tradedeadline te verschepen naar de Lakers. Ook daar is hij nu bankzitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen