NBA 3-on-3: ups, downs en een play-off-preview

Victor Oladipo (Tim Fuller/ USA TODAY Sports)

VERBAZINGWEKKEND GOED

Naast de teleurstellingen laten we ons ieder seizoen ook weer graag verrassen door rookies, spelers die ineens opvallen en zichzelf in de kijker spelen en teams die boven zichzelf uitstegen. Als je het nu zou mogen zeggen, wie is de grootste verrassing tot nu toe?

WOUTER HOLSAPPEL

De grootste verassing is voor mij Victor Oladipo. De shooting guard van de Indiana Pacers zat al een tijdje tegen het niveau aan om een echte topper te worden. Dit jaar heeft hij wat mij betreft die stap weten te maken. Dit werd ook beloond door een plekje in het All-Star Team van LeBron James. Met 24,4 punten per wedstrijd staat is hij 11e van de NBA. Met 2,1 steals per wedstrijd staat hij zelfs derde. De wedstrijd van 10 december tussen de Pacers en Denver Nuggets is een mooi voorbeeld van de groei van Oladipo. Met nog drie minuten te spelen staat het 111-103 voor de Nuggets. Mede door acht punten in crunch time van Oladipo wordt het nog 114-114. Uiteindelijk scoort hij zelfs een career high van 47 punten.

CHRIS VAN DIJK

Qua spelers is Victor Oladipo de grote verrassing. Ook deze trade leek een duidelijke winnaar en verliezer te kennen, maar ook hier blijkt de praktijk weer anders. Oladipo heeft Paul George snel doen vergeten in Indiana. Als team is Boston voor mij de grote verrassing van het seizoen. Ik vond dat de Celtics veel kwaliteit moesten doen om Gordon Hayward te kunnen halen en dat dit een tussenjaar voor de Celtics zou worden. Dan valt op dag één Hayward weg met een blessure en nóg doen de Celtics mee in de top van de East. Of ze in de play-offs ook van de Cavs kunnen winnen, is een ander verhaal, maar ze doen het beter dan verwacht.

NIELS VAN DER VEEN

Donovan Mitchell. Als 13e gedraft in de NBA-draft is dit toch wel verrassende factor van het seizoen. Een gemiddelde van 19,6 punten, 3,5 rebounds en 3,5 assist voor een rookie is prima. Behalve de stats is het ook de energie die hij het team geeft met goeie dunks. Utah heeft nu 11 wedstrijden op rij gewonnen. Tijdens deze reeks is Mitchell topscorer  van het team. Ook helpt de Dunk contest winnen natuurlijk wel iets mee, maar ik hoop dat hij misschien een (nog) beter tweede seizoenshelft draait met mogelijk een play-off plek voor Utah.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen