Jazz vinden in Will Hardy nieuwe head coach

De Utah Jazz hebben hun nieuwe head coach gevonden. Na het afscheid van Quin Snyder gaat Will Hardy aangesteld worden als nieuwe head coach.

Hardy, afgelopen seizoen assistent-trainer van de Boston Celtics, zal een contract voor vijf seizoenen gaan tekenen in Utah. Dee afgelopen jaren werden in Utah de playoffs gehaald, iets wat komend seizoen weer moet gebeuren. Hardy is nog nooit een head coach in de NBA geweest en haalde afgelopen seizoen met de Celtics de NBA Finals. Daarin werd verloren van de Golden State Warriors.

EN NU?

De basis van het team bestaat al jaren uit Bojan Bogdanovic. Donovan Mitchell, Mike Conley en Rudy Gobert. Al deze spelers staan ook komend seizoen nog onder contract, maar het zal afwachten zijn wie er bij Hardy wel en niet goed op staan. Hassan Whiteside is de enige belangrijke speler van afgelopen seizoen die vanaf donderdagnacht free agent is, de rest van het team zal redelijk intact aan het seizoen 2022-23 beginnen.

FOTO: JIM DAVIS/GLOBE STAFF

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen