Giannis in ‘MVP-vorm’, Harden noteert weer triple-doubles

Het NBA-seizoen 2021-22 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


24 december – 30 december


EASTERN CONFERENCE STAND

 1. Brooklyn Nets: 23-10
 2. Chicago Bulls: 22-10
 3. Milwaukee Bucks: 24-13
 4. Miami Heat: 22-13
 5. Cleveland Cavaliers: 20-15
 6. Philadelphia 76ers: 19-16
 7. Charlotte Hornets: 19-17
 8. Washington Wizards: 18-17
 9. New York Knicks: 17-18
 10. Boston Celtics: 16-19
 11. Toronto Raptors: 14-17
 12. Atlanta Hawks: 15-19
 13. Indiana Pacers: 14-21
 14. Orlando Magic: 7-29
 15. Detroit Pistons: 5-28

IN DE SPOTLIGHT


ANTETOKOUNMPO EN BUCKS WINNEN VIJFMAAL OP RIJ

De Milwaukee Bucks lijken hun kampioensvorm teruggevonden te hebben. De ploeg van coach Mike Budenholzer heeft vijf wedstrijden op rij gewonnen en de drie belangrijke spelers, Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton en Jrue Holiday, komen steeds meer in vorm.

Met twee zeges al op zak werd de week geopend op Eerste Kerstdag tegen de Boston Celtics. In een spannende wedstrijd wisten de Bucks een comeback van 19 punten te voltooien en te winnen. Daarop volgde de wedstrijd tegen de Orlando Magic. De wedstrijd werd relatief eenvoudig gewonnen met 127-110. Twee dagen later speelden de ploegen opnieuw tegen elkaar. Opnieuw waren de Bucks veel te sterk voor Orlando: 136-118.

Giannis Antetokounmpo was met afstand de uitblinker bij Milwaukee. Met gemiddeldes van 32.3 punten, 12 rebounds en 5.3 assists per wedstrijd toonde hij zijn klasse. Ook Khris Middleton en Jrue Holiday kenden een sterke week. Beide spelers waren goed voor gemiddeld 20 punten per wedstrijd. Middleton voegde daar nog 5.3 assists bij, terwijl Holiday het team leidde in zowel assists (6.7), steals (2.7) én schotpercentage (63.2%)


DE TEGENVALLERS


DETROIT PISTONS VERLIEZEN ONDANKS ‘ALL-STAR’ DIALLO

Dat het voor de Detroit Pistons dit seizoen nog niet echt lekker loopt, is een understatement. 5 overwinningen en 28 nederlagen hebben ze na 33 gespeelde wedstrijden. Toch is het in de periode rondom Kerst zoeken naar de lichtpuntjes. Zo vonden ze die in Hamidou Diallo, maar ook hij kon de Pistons niet redden.

De Pistons kwamen maar twee keer in actie en beide wedstrijden werden verloren. Met name de wedstrijd tegen de San Antonio Spurs deed heel veel pijn. De Spurs wonnen met twee vingers in de neus: 109-144. Hamidou Diallo noteerde 28 punten, 3 steals en een schotpercentage van 68.4%

Ook tegen de New York Knicks schoot Diallo met scherp. Andermaal een schotpercentage van 68.4%, maar nu was hij goed voor 31 punten, 13 rebounds én 5 steals. Ook ploeggenoot Saddiq Bey schoot goed. Hij scoorde namelijk 32 punten. Toch gingen de Pistons onderuit. Geen van de ploeggenoten van Diallo en Bey scoorde meer dan 8 punten, waardoor de Knicks er ook nu met de zege van door gingen: 94-85.


SPELER VAN DE WEEK


James Harden is uitgeroepen tot de laatste SportAmerika Eastern Conference Speler van de Week in 2021. De point guard van de Brooklyn Nets kende een zeer langzame start van het seizoen, maar lijkt nu toch zijn vorm gevonden te hebben. ‘The Beard’ noteerde minimaal dertig punten in iedere wedstrijd die hij speelde, waaronder twee triple-doubles. Hij kende gemiddeldes van 36 punten, 10.7 rebounds en 11.7 assists per wedstrijd.

In de wedstrijd tegen de Los Angeles Clippers noteerde Harden geen triple-double, maar was hij wel erg belangrijk. De Nets wonnen met 124-108 en Harden was goed voor maar liefst 39 punten, 8 rebounds en 15 assists.


VOORUITBLIK


Veel krakers staan er helaas niet de planning voor deze week. De top van de Eastern Conference speelt óf tegen teams uit de Western Conference of krijgen de laagvliegers op bezoek. Toch hebben we richting het einde van de week twee mooie wedstrijden gevonden. Zo nemen de Boston Celtics en New York Knicks het donderdag 6 januari tegen elkaar op en een dag later staat de tweede ontmoeting van het seizoen tussen de Milwaukee Bucks en Brooklyn Nets op de agenda.

Coverfoto: Bart Young/NBAE

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen