DeRozan zet Bulls op 1-1, Pelicans verrassen Suns

Game 2 van de eerste ronde van de playoffs zijn voorbij. De Bulls en Pelicans zorgden voor de grootste verrassing tijdens de tweede duels van de series. De Pelicans wonnen bij de Suns, terwijl de Bulls dankzij een fantastische DeMar DeRozan wonnen bij de Bucks.

EASTERN CONFERENCE

BUCKS – BULLS: 110-114

De Chicago Bulls zaten tijdens Game 1 in Milwaukee er al goed bij, en hebben tijdens Game 2 weten te verrassen tegen de Bucks. De Bulls sloegen eigenlijk vooral toe in het tweede kwart, nadat het openingskwart gelijk op was gegaan. In dit tweede kwart wonnen de Bulls met 34-21, waardoor ze plots een voorsprong van 14 punten hadden toen de rust aan was gebroken.

In het derde kwart liepen de Bulls kort uit naar een voorsprong van bijna 20 punten, maar toen werden de Bucks wakker. De thuisploeg won het derde kwart (24-31) en had een gedeelte van de achterstand weg weten te werken, maar het gat was nog steeds ongeveer tien punten. Dat bleef het ook gedurende het vierde kwart, tot de slotfase. De Bucks kwamen op drie punten van de Bulls toen DeMar DeRozan zijn fantastische wedstrijd beloonde met een belangrijke lay-up die het duel uiteindelijk zou beslissen: 114-110.

DeRozan zou met 41 punten, 7 rebounds en 4 assists eindigen en was samen met Nikola Vucevic (24 PTS. 13 REB) de uitblinker bij de bezoekers, die dankzij deze zege op 1-1 staan in de serie en home court advantage hebben overgenomen van de Bucks. Bij de Bucks was Giannis Antetokounmpo vooral in de tweede helft goed. Hij eindigde met 33 punten, 18 rebounds en 9 assists. Ook Brook Lopez (25 PTS, 3-6 3PT, 6 REB) speelde een aardige wedstrijd. De Bucks mogen dankzij deze nederlaag aan de bak tijdens game 3 en game 4 in Chicago. Zeker nu Khris Middelton uit is gevallen met een MCL sprain (knieblessure).

OVERIGE UITSLAGEN

76ers – Raptors: 112-97 (Joel Embiid: 31 PTS, 11 REB) | 2-0 leiding voor 76ers

Heat – Hawks: 115-105 (Jimmy Butler: 45 PTS, 4-7 3PT) | 2-0 leiding voor Heat

Celtics – Nets: 114-107 (Kevin Durant: 27 PTS) | 2-0 leiding voor Celtics

WESTERN CONFERENCE

SUNS – PELICANS: 114-125

De grootste verrassing van game 2 in de eerste ronde was de overwinning van de Pelicans bij de Suns. Tijdens het openingsduel van de serie waren de Suns nog veel te sterk voor de Pelicans, maar tijdens game 2 was alles anders.

Er leek na de eerste helft voor de Suns niet zo veel aan de hand. De thuisploeg gingen met een voorsprong van vijf punten de rust in. Daarna ging alles echter fout voor de Suns. De Pelicans wonnen het derde kwart met overmacht (34-22), Devin Booker viel geblesseerd uit en in het vierde kwart maakte de Pelicans het af door met een 35-31 vierde kwart het duel uiteindelijk met 125-114 te winnen. Dit kwam voornamelijk door een fantastische Brandon Ingram, die 37 punten scoorde (3-3 3PT), 11 rebounds noteerde en 9 assists gaf. Ook CJ McCollum (23 PTS, 8 REB, 9 AST, 6-10 3PT) speelde prima.

Bij de Suns was Devin Booker ondanks zijn blessure 31 punten (7-11 3PT) uitblinker. Hij was ook de enige die echt zijn niveau haalde. Booker lijkt game 3 en game 4 in New Orleans te gaan missen, waardoor de Suns aan de bak mogen de komende dagen om de Pelicans van zich af te houden.

MAVERICKS – JAZZ: 110-104

Ook in game 2 moesten de Dallas Mavericks het in eigen huis doen zonder sterspeler Luka Doncic. Net zoals game 1 leek dit ook tijdens game 2 tegen de Utah Jazz fout af te lopen. Het eerste kwart ging nog wel gelijk op, maar in het tweede kwart grepen de Jazz dankzij een 31-24 kwart een voorsprong van zeven punten met rust.

In de tweede helft domineerde de Mavericks uiteindelijk net genoeg om met 104-110 te winnen en de serie op 1-1 te zetten. De Mavericks wonnen het vierde kwart met 23-33, wat uiteindelijk doorslaggevend bleek te zijn. Dit was vooral dankzij Jalen Brunson, die met 41 punten, 8 rebounds, 5 assists en 6-10 driepunters de topscorer was. Ook Maxi Kleber (25 PTS, 6 REB, 8-11 3PT) speelde een fantastische wedstrijd. Bij de Jazz, die met een 1-1 stand richting Utah gaan, waren Donovan Mitchell (34 PTS), Bojan Bogdanovic (25 PTS, 5 REB) en Jordan Clarkson (21 PTS, 3-4 3PT) de uitblinkers.

Grizzlies – Timberwolves: 124-96 (Ja Morant: 23 PTS, 9 REB, 10 AST) | serie 1-1 gelijk

Warriors – Nuggets: 126-106 (Stephen Curry: 34 PTS, 5-10 3PT) | 2-0 leiding voor Warriors