DeMarcus Cousins naar Golden State Warriors


De Golden State Warriors zijn vannacht nog sterker geworden. DeMarcus Cousins verlaat de New Orleans Pelicans en gaat het komende seizoen spelen bij de regerend kampioen.
DeMarcus Cousins gaat in Californië een eenjarig contract tekenen ter waarde van $5.6 miljoen. Het mag duidelijk zijn dat dit voor Cousins heel weinig is. Er zou dan ook geen ander team geweest zijn dat hiermee weg was gekomen. Deze move wordt allemaal mogelijk gemaakt door de keuze van Kevin Durant gisteren waarbij hij een contract ter waarde van zo’n $30 miljoen per jaar tekende. Dit terwijl hij een max-contract voor $35.65 miljoen per jaar had kunnen tekenen. De circa $5 miljoen die Durant nu heeft laten liggen komt hier dus goed van pas. Dit is dan ook precies de reden waarom de Warriors elk jaar weer zo’n ijzersterk team kunnen vormen.


Boogie Cousins is momenteel herstellende van een achillespeesblessure die hem vanaf eind januari aan de kant houdt. ESPN-journalist Adrian Wojnarowski weet op zijn Twitter-account te melden dat de Warriors hem dan ook niet eerder terug verwachten dan december of januari. Eerder gonsden er al geruchten dat Cousins zich bij LeBron James en de Lakers zou gaan voegen. Daar steken de Warriors dus nu een stokje voor. Saillant detail is dat Cousins de opvolger moet worden van de naar de Lakers vertrokken JaVale McGee, waarbij het op papier er naar uit ziet dat de Warriors de beste zaken hebben gedaan..

(Photo by Jonathan Bachman | Getty Images)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen