Curry schiet Warriors weer op gelijke hoogte

De Golden State Warriors hebben de vierde wedstrijd van de NBA Finals gewonnen. Na de zege voor de Boston Celtics in Game 3, hebben de bezoekers revanche genomen en de stand weer gelijk getrokken na vier wedstrijden: 2-2.

WARRIORS – CELTICS: 107-97

De Golden State Warriors hebben teruggeslagen na de nederlaag in Game 3. In de vierde wedstrijd van de NBA Finals namen ze in Boston revanche op de Celtics door te winnen: 107-97. Met maar liefst 43 punten en 10 rebounds was Stephen Curry de grote uitblinker aan de kant van Golden State.

Na de ruime nederlaag begonnen de Warriors voor het eerst deze play-offs met Otto Porter Jr. in de basis, in plaats van Kevon Looney. Desondanks begon de thuisploeg net als in Game 3 sterk aan de wedstrijd. Binnen drie minuten stonden de Celtics weer zeven punten voor, maar nu wisten de Warriors wel gepast te reageren. Met twaalf punten in het eerste kwart bracht Curry de Warriors helemaal terug in de wedstrijd en was de achterstand aan het einde van het eerste kwart teruggebracht naar één punt: 27-28.

Het tweede kwart kwam wat langzaam op gang, want ruim twee minuten lang wisten beide teams niet te scoren. Het was Jordan Poole die met twee driepunters Golden State weer op voorsprong schoot en de droogte beëindigde. Lang duurde het niet voordat de Celtics ook weer begonnen te scoren. Met iets minder dan vier minuten te gaan kwam de thuisploeg weer op voorsprong, dankzij een score van Marcus Smart. Deze voorsprong werd in de laatste minuten uitgebreid, want bij rust stond het 49-54.

TWEEDE HELFT

Ook in de tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. Scores van de Splash Brothers brachten de Warriors weer op gelijke hoogte in het begin van het derde kwart. Daarom kon een reactie van de Celtics niet uitblijven en kwam die opnieuw van Marcus Smart. Een rake driepunter, een steal op Draymond Green en een open lay-up: 54-59 Celtics.

Volledig in de stijl van de wedstrijd gaven de Warriors niet op en bleven ze zelf ook klappen uitdelen aan de Celtics. Met name Stephen Curry was hier verantwoordelijk voor, met 14 punten in het derde kwart. Met drie minuten te gaan schoot hij de Warriors op gelijke hoogte en twee minuten later bracht hij de Warriors zelfs weer op voorsprong met een driepunter.

Maar opnieuw gaven de Celtics niet op, want direct in het vierde kwart was het Derrick White die de thuisploeg weer op voorsprong bracht met een driepunter. Deze voorsprong werd uitgebouwd naar vijf punten met zeven minuten te spelen, maar toen raakte de klad erin bij de Celtics en begonnen de bezoekers juist weer te scoren. Slechts zes punten scoorden de Celtics in de laatste zeven minuten en 32 seconden, terwijl Chef Curry alleen al goed was voor tien punten. Een driepunter van Klay Thompson, die eindigde met 18 punten, bracht Golden State op voorsprong die ze niet meer uit handen zouden geven.

De 43 punten en 10 rebounds van Curry stalen de show bij de uitploeg, maar ook Andrew Wiggins was erg belangrijk. Met 17 punten en 16 rebounds noteerde hij een onvervalste double-double. Bij de Celtics begon Jayson Tatum sterk met 12 punten in het eerste kwart, maar hij bleef steken op 23 punten. Jaylen Brown scoorden er 21 en Marcus Smart nam 18 punten voor zijn rekening.

Game 5 van de NBA Finals is in de nacht van maandag op dinsdag, opnieuw om 3:00 uur Nederlandse tijd.

ATKINSON NIEUWE HEAD COACH HORNETS

Ondertussen hebben de Charlotte Hornets hun head coach voor 2022-23 gevonden. Kenny Atkinson, voormalig head coach bij de Brooklyn Nets, zal vanaf komend seizoen de Hornets naar de play-offs moeten leiden. Het afgelopen seizoen was hij assistent bij de Warriors, terwijl hij daarvoor ook als assistent werkzaam was bij de LA Clippers. Met een enorm jong en getalenteerde team zullen de Hornets in 2022-23 de stap naar de play-offs willen zetten. Het afgelopen seizoen eindigde het seizoen van de Hornets in het play-in toernooi.

Coverphoto: Elsa/Getty Images

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.