Celtics winnen en stellen finaleplaats Miami uit

Het seizoen van de Boston Celtics is minimaal een paar dagen verlengd. Na drie verassende nederlagen te hebben geleden was deze wedstrijd een must om te winnen.

#8 MIAMI HEAT – #2 BOSTON CELTICS: 99-116

Een wedstrijd die gewonnen moest worden, of het seizoen zou voorbij zijn. Win or go home noemen ze dat zo mooi. Voor de Celtics was het zo’n type wedstrijd. Met 3 nederlagen die door niemand verwacht werden verbaasde de Heat vriend en vijand (volgens wedkantoren hadden de Heat een 3% kans om de serie te winnen). Voor de Celtics zaak om het seizoen minstens een paar dagen te verlengen.

Dat leek er in eerste instantie niet helemaal op, want na een snelle achterstand van 9 punten in het eerste kwart bleef de voorsprong 9 punten tot in het derde kwart. Dus moest er een opleving komen vanuit de Celtics. En die kwam er: met zes rake schoten uit zeven pogingen (waarvan vier driepunters) in drie minuten tijd zorgde de Celtics voor een 18-0 run. Jason Tatum was goed voor negen van die achttien punten.

Laat in het derde kwart probeerden de Heat terug te vechten en kwamen terug tot vier punten, maar een 7-0 run binnen 40 seconden voor de Celtics deed de poging de das om. Dichter bij die vier punten zou het niet komen. De overwinning was binnen.

UITBLINKERS

Bij de Celtics was Jason Tatum de grote meneer. Met 33 punten, 11 rebounds en 7 assists was hij dé motor achter het derde kwart waarin de Celtics het verschil maakten (38-23, waarvan 14 door Tatum). Verder deden Jaylen Brown (17), Derrick White (16) en Grant Williams (14) ook een belangrijke bijdrage. Bij de Heat was het zoals wel vaker Jimmy Butler die zijn team op sleeptouw nam. Met 29 punten, en 15 in het derde kwart, probeerde hij de schade enigszins te beperken. Samen met Gabe Vincent (17), Caleb Martin (16) en Bam Adebayo (10) scoorde hij in de dubbele cijfers.

Voor de Celtics geeft deze overwinning een boost in zelfvertrouwen. Ze kunnen blijkbaar in Miami winnen en de sweep die aartsrivaal Lakers kregen is ook afgestevend. Het grote voordeel is dat, stel ze de komende twee wedstrijden ook winnen, ze game 7 in de TD Garden hebben. De volgende wedstrijd is vrijdagnacht om 02:30 uur in de TD Garden. De Celtics moeten met net zo veel energie aantreden als vandaag want anders kunnen ze hun vakantie snel gaan boeken.

Foto: Megan Briggs/Getty Images

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen