NHL Play-Offs: Vegas Golden Knights op matchpoint na schandalige vertoning Stars fans

Sneller dan verwacht kruipen ook de Conference Finals richting het einde van de series toe. Nadat Florida Panthers gisteren al op een 3-0 voorsprong kwam in het onderonsje met Carolina Hurricanes, voegt Vegas Golden Knights zich bij de Panthers. De ploeg van head coach Bruce Cassidy won Game 3 met speels gemak van Dallas Stars (0-4). Een wedstrijd die bovenal ontsiert werd door wangedrag van de Dallas aanhang.

WESTERN CONFERENCE FINAL

GAME 3: DALLAS STARS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Het zo gewenste spektakel tussen Vegas Golden Knights en Dallas Stars lijkt een utopie te gaan worden. In Game 3 gingen de Texanen andermaal als verliezer van het ijs, maar ging het na afloop eigenlijk maar over één ding: Het wangedrag van de Stars fans.

De wedstrijd ontvlamde reeds in de openingsminuten. Na een vroege openingstreffer van (wie anders dan) Jonathan Marchessault, kon Jamie Benn na krap twee minuten definitief richting de kleedkamers. Een walgelijke cross check op Knights-captain Mark Stone resulteerde in eerste instantie in een five minute major, maar werd na tussenkomst van de video referee in een game misconduct penalty veranderd. Kortsluiting één. Nog voor het verstrijken van de eerste periode liepen de Sin City bewoners via Ivan Barbashev en William Carrier uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong.

Zowel in de tweede, als de derde periode hadden de Stars de bovenhand, maar gooide Alex Pietrangelo de wedstrijd halverwege de tweede reeds in het slot, 0-4. Blijkbaar voor de Stars aanhang het sein om het ijs te bezaaien met alles wat richting het ijs gesmeten kon worden. Een dieptepunt in de recente NHL historie. Kortsluiting twee.

UP NEXT

Deze serie voelt aan als een gelopen koers. Dallas heeft het drie wedstrijden geprobeerd, maar lijkt maar niet door de Vegas muur te breken. Het Oilers-scenario lijkt voor de ploeg van head coach Peter DeBoer in het verschiet te liggen: De boventoon voeren, maar het lid op de neus krijgen. Aan de andere kant moeten we de inbreng van Bruce Cassidy in Sin City niet over het hoofd zien. De head coach lijkt de juiste formule te hebben gevonden en de (ogenschijnlijke) clash met Florida Panthers gaat geheid vuurwerk opleveren.

Toch. Het oude gezegde luidt: ‘It ain’t over, till the fat lady sings’.

Tussenstand: Vegas leidt de serie, 3-0.

Coverfoto: NHL.com

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen