NHL Play-Offs: Sweep! Panthers binden ook Hurricanes aan zegekar op weg naar SCF

Voor de Carolina Hurricanes kunnen we alle clichés weer uit de kast trekken. Do-or-die, met de rug tegen de muur, mes op de keel en nog veel meer van dat soort onzin. Helaas voor Rod Brind’Amour en consorten is het geen onzin. Ze moeten Game 4 in Sunrise winnen om hun seizoen in leven te houden. Bij winst van de Florida Panthers zijn zij de eerste club die zeker is van een plek in de Stanley Cup Final.

EASTERN CONFERENCE FINAL

GAME 4: FLORIDA PANTHERS – CAROLINA HURRICANES

Met Aleksander Barkov terug op het ijs kenden de Florida Panthers een ongelooflijke start. Na een seconde of veertig had Anthony Duclair de openingstreffer al binnen liggen en niet lang daarna stonden de fans op de banken voor een hit van Sam Bennett aan ’t adres van Jaccob Slavin. De blueliner kon de wedstrijd niet vervolgen en zag in de kleedkamer hoe Matthew Tkachuk voor 2-0 zorgde.

Heel voorzichtig kwamen de Canes wat beter in de wedstrijd. Dit werd nog eens onderstreept door de aansluitingstreffer van Paul Stastny. Florida zal ergens ’t gevoel hebben gehad dat ze oppermachtig waren, maar zo eenvoudig kwamen ze niet van deze Hurricanes af. Teuvo Teravinen bracht in de tweede periode zelfs het evenwicht terug in dit duel. Niet voor lang, want Ryan Lomberg gaf, met zijn eerste van de play-offs, de voorsprong terug aan Florida.

Met nog 20 minuten te gaan en een 2-3 achterstand wisten de Hurricanes wat hen te doen stond in de derde periode. Over SOG hadden ze niets te klagen, maar telkens vonden ze Sergei Bobrovsky op hun pad. Aan de andere kant had Florida het ook wel dusdanig goed voor elkaar dat ze geen grote kansen toestonden. Toch vond Jesper Fast in de slotfase een gaatje in dat pantser.

Met zijn goal leken de Canes een verlenging af te dwingen, maar wie anders dan Matthew Tkachuk had andere plannen. Met nog een paar seconden op de klok maakte de superster op de powerplay een einde aan deze wedstrijd. En aan deze Eastern Conference Final. Voor het eerst sinds 1996 staan de Florida Panthers in de Stanley Cup Final.

UP NEXT:

Een team dat een paar maanden geleden nog buiten de top 8 in het oosten viel, staat nu in de Stanley Cup Final. Het verhaal van de Florida Panthers is er één met veel tegenvallers, maar dankzij spelers als Sam Bennett, Matthew Tkachuk en vooral ook Sergei Bobrovsky zitten zij nu bovenop de rots in de Eastern Conference. Vorig jaar waren de verwachtingen gigantisch na het winnen van de Presidents’ Trophy en liep het uit op een teleurstelling. Nu is het precies andersom.

Voor de Carolina Hurricanes is het een repeterend verhaal. Zij versterkten zich afgelopen zomer met onder meer Paul Stastny en Brent Burns en voegden zo ervaring toe aan een talentvol roster. Het hielp hen niet die laatste stap naar de SCF te zetten. Don Waddell, GM in Raleigh, staat voor een belangrijke zomer. Na volgend seizoen lopen veel contracten af en daar zal ’t management op moeten voorsorteren. Gaat het huidige roster op de schop en krijgen ze een laatste kans of gaat nu de bezem er al door?

Eindstand in de serie: Florida wint met 4-0

Cover photo: Lynne Sladky/AP

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen