Nuggets voor het eerst naar NBA Finals na sweep

De Denver Nuggets hebben het voor elkaar gekregen om onder leiding van Nikola Jokic en Jamal Murray voor het eerst in de geschiedenis van het team de NBA Finals te halen. De Nuggets lieten niks heel van de Lakers in de Western Conference Finals en wonnen ook game 4 om de sweep te voltooien.

#7 LOS ANGELES LAKERS – #1 DENVER NUGGETS: 111-113

De Los Angeles Lakers, met de rug tegen de muur, begonnen goed aan game 4 in eigen huis. Dankzij een 28-34 eerste kwart en een 30-39 tweede kwart stonden de Lakers met rust vijftien punten voor. Een game 5 in Denver leek daardoor een realistisch scenario te worden, maar in het derde kwart ging het compleet mis.

De Nuggets wonnen dat kwart met 36-16 en gingen daardoor met vijf punten voorsprong het beslissende vierde kwart in. De Lakers hadden vervolgens wel een antwoord en konden het gat met nog vier minuten te gaan weer terugbrengen naar een field goal. Vervolgens stond het met nog een minuut te gaan gelijk en hadden de Lakers alle kans om een game 5 af te dwingen. Een field goal van Jokic zou de Nuggets op 113-111 brengen, waarna de Lakers met nog vier seconden te gaan een laatste kans kregen. LeBron James kwam uiteindelijk niet tot een goed schot, waardoor de Nuggets wonnen.

UITBLINKERS

Bij de Nuggets was Jokic met 30 punten, 14 rebounds en 13 assists de uitblinker, wederom met een triple double. Jokic is de vierde speler die een triple double gemiddeld noteert in de Conference Finals, na namen als Jason Kidd, Magic Johnston en Wilt Chamberlain. Vier spelers van de Nuggets kwamen verder boven de twintig punten uit. Bij de Lakers scoorde James 40 punten, 10 rebounds en 9 assists is wellicht zijn laatste NBA-duel ooit. De superster gaat ‘nadenken over zijn toekomst als basketballer’. Vier andere spelers van de Lakers kwamen boven de tien punten uit. De Nuggets zullen nu afwachten of de Heat een 3-0 voorsprong kunnen afmaken en kampioen kunnen worden in de Eastern Conference tegen de Boston Celtics.