NHL Play-Offs: Bobrovsky en Panthers hebben Canes in houdgreep

Voor de Carolina Hurricanes luisterde de man met de hamer in deze serie twee keer naar de naam Matthew Tkachuk. De voormalig speler van de Calgary Flames legde de Canes al tot twee keer toe op de pijnbank en dan moeten de thuiswedstrijden voor de Florida Panthers nog komen. Game 3 in deze Eastern Conference Final vond afgelopen nacht plaats in Sunrise, waar de Cats bij winst al op matchpoint zouden komen.

EASTERN CONFERENCE FINAL

GAME 3: FLORIDA PANTHERS – CAROLINA HURRICANES

Met Frederik Andersen terug onder de lat bij Carolina ontwikkelde zich in Sunrise een duel waarin beide teams het fysieke contact niet schuwden. Veel kansen waren er aanvankelijk niet, maar hits des te meer. Aleksander Barkov werd een slachtoffer van deze manier van spelen. De captain van de Panthers raakte in de eerste periode geblesseerd, maar dat weerhield zijn team niet om de leiding te nemen. Halverwege de wedstrijd bediende Matthew Tkachuk op de PP Sam Reinhart voor de 1-0.

Het zadelde Rod Brind’Amour en z’n Hurricanes op met een gigantisch probleem. Zij moesten nu minimaal twee pucks voorbij de bijna niet te passeren Sergei Bobrovsky zien te krijgen. En als de Russische goalie dan ook nog een paar keer hulp van ’t aluminium krijgt, wordt het helemaal lastig voor de Canes.

Brind’Amour speelde al relatief vroeg zijn laatste troef uit door Andersen van het ijs te halen, maar zijn slotoffensief leverde niet het gewenste resultaat op. Meer dan 30 SOG waren niet genoeg om Bobrovsky en de Panthers te verschalken. Die ene goal van Reinhart bleek voldoende voor een 3-0 voorsprong in deze best-of-7.

UP NEXT:

De Hurricanes zullen er bij kans wanhopig van worden. Wat moeten zij nog meer doen om een wedstrijd in deze Eastern Conference Final te winnen? In Game 3 hadden de Canes opnieuw de overhand op de shot clock, kregen ze ook zeker wel hun kansen, maar defensief heeft Paul Maurice het gewoon goed voor elkaar. En Sergei Bobrovsky lijkt op de tweevoudig Vezina-winnaar die hij ooit was.

Donderdag (02.00 uur Nederlandse tijd) kunnen de Panthers, eigenlijk tegen alle verwachtingen in, deze ECF al in het slot gooien. Of Aleksander Barkov dan van de partij is, is de grote vraag. De Finse captain verdween in de eerste periode van Game 3 met een lower-body injury van het ijs en keerde niet terug.

Tussenstand in de serie: Florida leidt met 3-0

Cover photo: Eliot J. Schechter/NHLI

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen