Cavaliers ontslaan na vijf seizoenen JB Bickerstaff

De Cleveland Cavaliers moeten op zoek naar een nieuwe head coach. Het front office van het team heeft JB Bickerstaff ontslagen als head coach. De Cavaliers doen dit een paar dagen nadat ze werden uitgeschakeld in de playoffs.

Bickerstaff was sinds 2019-20 de head coach van de Cavaliers en ging tijdens zijn eerste volledige seizoen, 2020-21, 22-50 met zijn team. De jaren daarna ging het echter steeds beter, met in 2022-23 een 51-31 record en de playoffs als resultaat. In de eerste ronde werd zijn team toen wel uitgeschakeld, maar de stijgende lijn was ingezet. Dit seizoen eindigde de Cavaliers 48-34, minder dus dan vorig seizoen en pakte het de #4 seed. Nadat de Magic in de eerste ronde met 4-3 verslagen werden, bleken de #1 Boston Celtics met 4-1 veel te sterk te zijn. Toch was er volgens de Cavaliers genoeg reden om Bickerstaff te ontslaan.

WIE WORDT DE NIEUWE HEAD COACH?

Dat is nu de grote vraag. Er staan nu, naast de veranderingen op het gebied van coaching, ook wat veranderingen op het programma. Komend seizoen nog niet, want alle spelers die momenteel onderdeel zijn van het team zullen ook in 2024-25 weer onder contract staan. Het jaar daarna staan er wel veranderingen op het programma. Caris LeVert en Sam Merrill zijn dan de belangrijkste free agents van komende zomer, terwijl Evan Mobley een restricted free agent gaat zijn. Sterspeler Donovan Mitchell heeft tevens voor dat seizoen een spelersoptie, waardoor het team dus nog een seizoen heeft om Mitchell vast te leggen of genoeg te overtuigen om te blijven.

Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sport

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen