Mavericks winnen game 1 in Minnesota, Celtics verslaan Pacers

Game 1 van de Conference Finals leverde een overwinning op van de Boston Celtics en Dallas Mavericks, waarbij de Mavericks een knappe uitzege in Minnesota zouden boeken. Beide duels bleken spannend tot het einde.

EASTERN CONFERENCE

CELTICS SLEPEN GAME 1 UIT HET VUUR VS PACERS

De #1 Boston Celtics waren vooraf de grote favoriet om vanuit de Eastern Conference de NBA Finals te halen dit jaar, en tot nu toe maken ze dit waar. Game 2 tegen de Miami Heat en Cleveland Cavaliers gingen verloren, maar voor de rest werden alle duels gewonnen. Het merendeel met overtuiging. Tijdens game 1 van de Conference Finals tegen de #6 Indiana Pacers was deze overtuiging ver te zoeken en moest het van ver komen. Tot twee keer toe hadden de Celtics een voorsprong van tien punten, en tot twee keer toe kwamen de Pacers terug.

In het vierde wart hadden de Pacers zelfs een voorsprong van vijf punten die ze uiteindelijk nog weg zouden geven. Dankzij een bizarre driepunter van Jalen Brown (26 PTS, 7 REB) ging het duel naar overtime, waarin de Pacers wederom een voorsprong zouden pakken. Weer bleek deze voorsprong niet voldoende en ging het duel in Boston uiteindelijk met 133-128 in OT alsnog verloren.

Jayson Tatum scoorde 36 punten en voegde daar 12 rebounds aan toe, terwijl naast Brown ook Jrue Holiday met 26 punten, 7 rebounds en 8 assists erg goed was. Bij de Pacers scoorden drie spelers meer dan twintig punten, maar waren het de turnovers (21 om 14 turnovers van de Celtics) in het vierde kwart en overtime doorslaggevend. Een gemiste kans voor de Pacers om de serie onder controle te krijgen.

WESTERN CONFERENCE

MAVERICKS BOEKEN GELIJK UITZEGE VS TIMBERWOLVES TIJDENS GAME 1

Dat wat de Pacers niet voor elkaar kregen tijdens game 1, kregen de #5 Dallas Mavericks wel voor elkaar op bezoek bij de #3 Minnesota Timberwolves. De Timberwolves begonnen in eigen huis sterk en bouwden al snel een voorsprong op van ongeveer tien punten. Tijdens het einde van de eerste en begin van de tweede helft verdween deze voorsprong en begonnen de twee teams de voorsprong uit te wisselen. In het vierde kwart zouden de Mavericks een voorsprong van vijf punten of meer pakken, de Timberwolves terugvechten en uiteindelijk toch met 108-105 verliezen.

Dit kwam vooral door Luka Doncic en Kyrie Irving, die 33 punten en 30 punten zouden scoren in dit duel en in de slotfase hun team er doorheen zouden slepen. Bij de Timberwolves scoorde alleen Jaden McDanields meer dan twintig punten. Anthony Edwards (19 PTS, 11 REB) en Karl-Anthony Towns (16 PTS) gingen 6-16 en 6-20 van het veld. De Timberwolves schoten als team beter van achter de driepuntlijn (37% om 24%), maar verloren het wat betreft field goal % (49% om 43%).