Boston Celtics opnieuw op voorsprong in NBA Finals

De Boston Celtics zijn opnieuw op voorsprong gekomen in de NBA Finals, na hun zege in Game 3. Ze herstelde zich goed na de nederlaag tijdens game 2 afgelopen weekend.

WARRIORS – CELTICS: 100-116

De Boston Celtics zijn afgelopen nacht op een 2-1 voorsprong gekomen in de NBA Finals. In de eerste thuiswedstrijd voor de Celtics werd er gewonnen met 100-116. Grote man bij de Boston Celtics was Jaylen Brown, die met 22 punten in de eerste helft cruciaal was voor de rest van de wedstrijd. Brown eindigde uiteindelijk met 27 punten.

Net als in de tweede wedstrijd van de series, begonnen de Celtics sterk aan de wedstrijd. Met zeventien punten in het openingskwart nam Brown een belangrijke rol op zich voor Boston. Waar deze voorsprong in Game 2 nog snel uit handen werd gegeven, eindigde de thuisploeg deze keer het kwart wel sterk: 20-33. Ook in het tweede kwart gingen de Celtics stug door en werd de maximale voorsprong van achttien punten bereikt na een rake driepunter van Jayson Tatum. Echter zouden dit niet de NBA Finals zijn als de Golden State Warriors zich niet terugvochten aan het einde van het tweede kwart en het verschil terug wisten te brengen tot 56-68.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft kwamen de Golden State Warriors opnieuw furieus uit de kleedkamer. Over de eerste twee wedstrijden gecombineerd domineerde de Warriors de derde kwarten met een totale score van 73-38. Ook in Game 3 begonnen Stephen Curry en de Warriors sterk aan de tweede helft, want de achterstand van twaalf punten bij rust werd binnen negen minuten omgetoverd tot een voorsprong. Met vier rake driepunters had Chef Curry een groot aandeel in de 25-10 run van de Warriors. Curry noteerde uiteindelijk 31 punten, waarmee hij topscorer van de wedstrijd was. Na drie kwarten stond er een tussenstand van 89-93 op het scorebord, in voordeel van de thuisploeg

Net als in Game 1 reageerden de Celtics sterk op de aanval van de Warriors in het vierde kwart. Met acht punten in de eerste zes minuten van het kwart had Jayson Tatum opnieuw een belangrijke rol in de voorsprong van Boston. Een rake lay-up met iets minder dan zes minuten te gaan bracht de Celtics op een voorsprong van elf punten, waarna de Warriors in een time-out vluchtten. Tatum zou uiteindelijk eindigen met 26 punten.

De time-out bracht echter niet het gewenste resultaat voor Golden State, want nauwelijks twee minuten later zat de wedstrijd van Draymond Green erop met zes fouten en dunkte Robert Williams III de Celtics naar een voorsprong van veertien punten die zij niet meer weg zouden geven.

Game 4 wordt gespeeld in de nacht van vrijdag op zaterdag, om 3 uur Nederlandse tijd.

Foto: Getty Images

Thijs Verkuil
Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen