MLS 2016 Preview: Eastern Conference (Part 1)

2015-mls-jerseys-overview
Na enkele maanden afwezigheid gaat komende zondag de bal eindelijk weer aan het rollen in de Major League Soccer. Op 6 december vorig jaar kroonde Portland Timbers zich als de nieuwe landskampioen van de Verenigde Staten van Amerika door met 2-1 te winnen van Columbus Crew. De MLS is populairder dan ooit en gaat dit seizoen haar 21e jaargang in. SportAmerika blikt vooruit op het nieuwe seizoen, te beginnen met het eerste deel van de Eastern Conference!

Chicago Fire

3FB63D928449D5D3BC6CE8780488EB61
Chicago Fire eindigde als laatste in de MLS, slechter doen kunnen ze alvast niet doen. Door deze laatste plaats hadden ze ook de nummer één pick van de SuperDraft in handen, daarmee kozen ze Jack Harrison, maar die werd nog geen uur later geruild richting New York City. Uit deze Draft werden ook Vincent en Campbell gehaald, twee spelers die meteen impact zouden moeten hebben op het team. De Nederlander Kappelhof (ex-Groningen) zal dit seizoen ook te zien zijn in Chicago. De ploeg die ze dit jaar hebben ziet er heel wat anders uit in vergelijking met de ploeg van vorig seizoen, of ze daardoor dit seizoen beter voor de dag zullen komen, valt nog te bezien.

Columbus Crew

C37BAAFBD29F1E74AE7DC0E0E30D60EF
Columbus Crew eindigde vorig seizoen als tweede in het oosten, maar stond wel in de grote finale. De grote man was natuurlijk Kei Kamara, deze sterke beer is nog altijd te bewonderen in Columbus. Dat op zich mag al wat enthousiasme opwekken in Columbus. Het zag er lange tijd dat Kei Kamara niet zou gaan bijtekenen, maar gisteren kwam het verlossende bericht dat Kamara een nieuw contract getekend had waardoor hij tot 2018 in Columbus te bewonderen zal zijn. De belangrijkste vertrekkers zijn McInerney en Pogatetz, niet al te erg kan je dus wel stellen. Er zijn ook enkele versterkingen gekomen waardoor een seizoen zoals dat van vorig jaar zeker opnieuw tot de mogelijkheden behoort.

DC United

837D64C6C0700159F2CAB660D84068BC (1)
DC United stond lange tijd op de eerste plaats in het oosten, maar naar het einde toe begon de motor wat te sputteren en bleven ze uiteindelijk met lege handen achter in de hoofstad. Dit seizoen hopen ze alvast opnieuw op een goede start, maar dat zal toch niet zo makkelijk worden. DC verloor met Pontius en Kitchen twee belangrijke schakels en moet het de komende 4-6 maanden zonder sterkhouder Bill Hamid stellen. Aanwinsten Neagle, Acosta en Sarvas moeten er voor zorgen dat het team opnieuw de playoffs haalt. Maar meer dan dit zit er niet in, vrezen we.

Montréal Impact FC

5DC43754BE4C4AF776EE07199193C183
Montréal begon aarzelend aan het seizoen, maar kwam onder stoom toen Didier Drogba het team kwam versterken. De ploeg uit Montréal ging de ene ploeg na de andere voorbij in het klassement en strandde uiteindelijk op een derde plek in het Oosten. Het leek er lange tijd naar uit dat Drogba de ploeg zou verlaten om Hiddink te gaan vergezellen bij Chelsea. Voorlopig ziet het er dan ook naar uit dat Drogba gewoon in Montréal blijft en daar mogen zowel Montréal als de MLS blij mee zijn. Met Harry Shipp is het middenveld wat sterker geworden. Voor de Belgen onder ons: Laurent Ciman gaat zijn tweede seizoen in de MLS in.

New England Revolution

72E73C9C8368FBE976D07D2B5F6F86E3
New England Revolution heeft er eerder een teleurstellend seizoen opzitten nadat ze in 2014 de finale speelden van de MLS Cup. Vorig seizoen werd opnieuw de playoffs gehaald, maar gingen ze er al uit in de eerste ronde. Dit seizoen moeten ze het dan nog eens doen zonder de vertrokken Jermaine Jones. De sterkhouder op het middenveld zijn contract werd niet verlengd. De enige echte nieuwkomer is Koffie van Vancouver, voor de rest niet veel soeps. Zonder nog een versterking of twee zien we New England dit seizoen wel eens naast de playoff-plaatsen vallen.

Dit was deel één van de Eastern Conference, morgen brengen we u het tweede deel. Zaterdag en zondag kan u dan hier op SportAmerika de previews lezen van de Western Conference. Zo bent u helemaal mee om dit seizoen mee op zoek te gaan naar de opvolger van de Portland Timbers!
Foto’s: Goal.com
Video’s: The MLS Show (YouTube)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen