WBC: Nederlands tegenstanders in Poule E

Israël


Israël is inmiddels geen onbekende meer voor Team Kingdom of the Netherlands. In de eerste ronde wisten de Israëli’s te verbazen door alle drie de groepswedstrijden te winnen. In het derde duel, om de eerste plaats in poule A, werd Nederland met 4-2 geklopt.
De kop van de slagvolgorde van Israël bestaat uit Sam Fuld en Ty Kelly. Dit duo weet de bal in één op de vier gevallen te raken. Zij kwamen allebei de eerste ronde uit met een batting average van .250. Fuld had verder geen groot aandeel in de aanval van Israël. Kelly liep vier runs binnen.
Het gevaar zit echter vlak achter dit duo. Sterspeler Ike Davis was in poule A goed voor 5-uit-10 met 2 RBI’s en Nate Freiman ging 4-uit-12 met een homerun en vijf RBI’s. Zach Borenstein was goed voor vier hits in veertien beurten. Drie daarvan waren goed voor extra bases. Hij wist namelijk tot driemaal toe een double te produceren.
Ook catcher Ryan Lavarnway is goed bezig geweest in poule A. 5-uit-9 met een homerun en vijf RBI’s is geen magere score. Van de vaste line-up is Lavarnway daarmee de meest succesvolle slagman bij Israël tot nu toe gebleken. Cody Decker blijft wat achter, maar Tyler Krieger was met zijn drie hits wel goed voor vier RBI’s. Scott Burcham was goed voor 4-uit-14, maar werd ook maar liefst zevenmaal met drie slag terug naar de dug-out gestuurd.

Pitching

In de eerste ronde werd veel druk gelegd op Jason Marquis. Zowel tegen Zuid-Korea als tegen Nederland was hij de starter. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat dit in ronde twee opnieuw kan.
Israel heeft onder meer Scott Feldmann van Cincinnati Reds, maar ook oudgediende Craig Breslow die het van de designated pitchers pool kan halen. Al is het mogelijk dat Marquis daardoor juist tegen Nederland zal starten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen