Miguel Cabrera slaat zich met 3000e hit in illuster rijtje

Hij hing al een tijdje in de lucht, maar vanavond was het dan zover: Miguel Cabrera sloeg zijn 3000e honkslag in de Major League. Met zijn career batting average van boven de .300 en nadat hij een paar maanden geleden de kaap van de 500 homeruns rondde, lijkt zijn plaque in de Hall of Fame zeker.

De laatste slagman die zijn 3.000 honkslag mocht noteren was Albert Pujols. De Dominicaanse veteraan die deze winter terugkeerde bij zijn oude liefde in St. Louis doorbrak die grens in 2018 en diens teller staat inmiddels op meer dan 3.300 hits.

500 HOMERUNS

Nog maar een paar maanden geleden bereikte Cabrera een andere belangrijke milestone, namelijk die van 500 homeruns. In augustus van het vorige jaar werd hij de 28e slagman die die magische grens doorbrak. De Venezolaan is pas de zevende slagman die zowel meer dan 500 homeruns als 3.000 honkslagen heeft. De andere zes zijn Hank Aaron, Alex Rodriguez, Pujols, Willie Mays, Rafael Palmeiro en Eddie Murray.

.300+

De eerstehonkman voegt daar echter nog een indrukwekkende statistiek aan toe. Vooralsnog slaat hij namelijk over zijn gehele loopbaan in de Major League een slaggemiddelde bij elkaar van boven de .300. Zijn lifetime batting average staat nu nog op .310 en met bijna 10.000 slagbeurten heeft hij een aardige marge ingebouwd. Mocht hij zijn carrière afsluiten boven .300, dan is hij slechts de derde speler met 500+ homeruns, 3.000+ honkslagen en een slaggemiddelde boven .300. De andere twee die daarin slaagden zijn Aaron en Mays.

TRIPLE CROWN

Bovendien kreeg de Detroit Tiger het in 2012 voor elkaar om de triple crown in de wacht te slepen. Hij voerde dat seizoen de American League aan in homeruns (44), RBI’s (136) en batting average (.330). Het leverde hem destijds de eerste van twee opeenvolgende MVP Awards op, al had die prijs toen evengoed naar Mike Trout kunnen gaan.

Wanneer Cabrera besluit ermee op te houden, zal het waarschijnlijk niet langer dan vijf jaar duren, voordat hij zich in Cooperstown mag melden.

Coverfoto: clutchpoints

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen