VIDEO: Terugblik op Glory Collision

pvs_1854
Afgelopen zaterdag vond in Oberhausen het evenement Glory Collision (Glory 36) plaats. In de main event stonden zwaargewichten Rico Verhoeven en Badr Hari tegenover elkaar. Het gevecht eindigde in een anti-climax, nadat Hari zijn arm brak. De Marokkaan was op dat moment aan de winnende hand. Verhoeven kreeg de overwinning toegekend. SportAmerika-redacteuren Lionel Stute en Anouar Amrani waren er bij in Duitsland en maakte deze reportage.

Voor Glory was het een geslaagde avond. De organisatie was vooral blij met de sfeer die de Marokkaanse fans maakten in de Konig Pilsner Arena. “Zij zorgden grotendeels voor de sfeer”, aldus de woordvoerder van Glory. De president van de organisatie, Jon Franklin, was ook heel tevreden alleen liet hij wel weten maatregelen te nemen bij het volgende evenement. “Ik denk dat we wat meer beveiligers moeten inhuren”, zei hij met een knipoog tijdens de persconferentie.
Marketingmachine
Alles klopt voor deze strijd tussen twee zwaargewichten. Rico Verhoeven kreeg voor het eerst in jaren een tegenstander van formaat. In aanloop naar het gevecht hoefde Glory weinig te doen op het gebied van marketing. “Een groot deel is toch wel organisch gebeurd”, vertelde Franklin. Dat gebeurde namelijk via social media, waar beide vechters heel actief waren. Waar Verhoeven nog hier en daar een interviewtje gaf, hield Hari de pers op afstand. Hij postte wel degelijks een video van zijn trainingsdag en foto’s van zijn afgetrainde lichaam.
Iets na half twaalf kwamen beide heren aan de beurt en werd de hype verder doorgezet. De opkomst van beide heren waren zoals iedereen wel had verwacht. Verhoeven kwam rennend naar de ring als een stier en Badr deed wat hij al jaren heeft gedaan, namelijk zijn eigen weg volgen. Door het publiek liep de Marokkaan naar de ring, iets wat hij in het verleden vaker doet. Eenmaal in de ring komen er nog tientallen fans naar hem toe voor een selfie, maar Hari blijft geconcentreerd.
Anti-climax
In de eerste ronde is er van ‘ring-rust‘ niets te merken bij Hari. Waar verwacht werd dat hij wild uit de startblokken zou komen bleef de Marokkaan gecontroleerd vechten. Met een aantal directe stoten raakt hij Verhoeven, die zelf moeite heeft om Hari pijn te doen. De Marokkaan beweegt goed in de ring en is met zijn 32-jaar verdedigend ook nog heel scherp. In de volgende ronde gaat het verder en domineert Hari, maar is ook Verhoeven steeds gevaarlijker. Met een aantal hoge trappen en jabs lukt het hem nu wel om de Golden Boy te raken.
Alleen dan gebeurt er iets waar niemand op had gerekend. Terwijl beide vechters in een clinch zitten loopt Hari weg. De scheidsrechter probeert hem nog aan te spreken, maar de Marokkaan kan niet meer verder. Een gebroken arm zorgt er voor dat het gevecht op een hele vreemde wijze tot een einde komt. Verhoeven juicht, maar weet ook dat winnen op deze manier niet leuk is. Het is nu de vraag hoe lang het duurt voordat Badr Hari weer kan kickboksen. Een rematch is al aangekondigd door beide atleten, maar de vraag is nu: wanneer?
2pvs_1854
Holzken verliest de titel
in de co-main event van de avond verdedigde Nieky Holzken zijn welterweight titel tegen de Fransman Cedric Doumbe. Beide vechters hadden in aanloop naar deze partij ook heel veel tegen elkaar te zeggen. In een wedstrijd die vijf rondes duurde was het de Fransman die het initiatief toonde. Met rake combinaties en heel veel show kreeg hij het publiek achter zich. Holzken bleef daarentegen passief vechten. De Nederlander had geen antwoorden op de stoten van Doumbe en bleef vooral afwachten, dat is voor een groot deel van de juryleden een reden genoeg om de overwinning aan de Fransman te geven.
Overige uitslagen
Glory Collision
Jamal Ben Saddik verslaat Ismael Londt
– Jurybesluit (unaniem)
Tiffany van Soest verslaat Amel Dehby
(1e vrouwelijke GLORY Bantamweight kampioene)
– Jurybesluit (unaniem)
Glory 36
Sitthichai Sitsongpeenong verslaat Marat Grigorian
– Jurybesluit (verdeeld)
Dylan Salvador verslaat Hysni Beqiri
– Jurybesluit (unaniem)
Fabio Pinca verslaat Mosab Amrani
– Jurybesluit (verdeeld)
Hysni Beqiri verslaat Antonio Gomez
– Jurybesluit (unaniem)
Dylan Salvador verslaat Anatoly Moiseev
– Jurybesluid (verdeeld)
Glory 36 Superfight series
Michael Duut verslaat Danyo Ilunga
– Jurybesluit (unaniem)
Harut Grigorian verslaat Danijel Solaja
– TKO (1e ronde)
Amel Dehby verslaat Isis Verbeek
– Jurybesluit (unaniem)
Tiffany van Soest verslaat Jesica Gladstone
– Jurybesluit (unaniem)
Tyjani Beztati verslaat Andrej Bruhl
– Jurybesluit (unaniem)
Foto’s: James Law, GLORY Sports International

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen