Sterke undercard voor Mayweather versus McGregor gepresenteerd

MayweatherMcGregor
Hoewel de ogen vooral gericht zullen zijn op de hoofdmaaltijd van de avond, zal de fight card die voorafgaat aan het gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor ook de moeite van het kijken waard zijn. Zo zijn maar liefst twee wereldtitelgevechten gestrikt als voorgerecht.
De co-headliner van de avond is gereserveerd voor de Amerikaan Gervonta ‘Tank’ Davis. Hij zal zijn IBF-titel in het junior lichtgewicht verdedigen tegen de Costa Ricaan Francisco Fonseca. Davis pakte de titel in januari van dit jaar. Toen versloeg hij de Puerto Ricaan José Pedraza. Davis is met zijn 22 jaar de jongste kampioen in het huidige boksen.
Fonseca is sinds hij prof werd in 2013 nog geen enkele keer verslagen. Hij vocht negentien duels uit. Daarvan wist hij er dertien door middel van een knock-out naar zich toe te trekken. Fonseca vocht echter nog niet eerder op een grote fight card in de Verenigde Staten.

Europeanen om de wereldtitel

Ook het gevecht voorafgaand aan Davis versus Fonseca is er één om een wereldtitel. In het lichtzwaargewicht gaat de Welshman Nathan Cleverly de strijd aan met de Zweed Badou Jack. Cleverly won de titel in oktober 2016 maar kwam sindsdien niet meer in actie. Jack was tot voorkort kampioen in het middengewicht, hij versloeg publiekslieveling James DeGale, maar komt nu dus in de ring als lichtzwaargewicht en gaat direct voor de titel.
Tot slot is het ook zeker dat Andrew Tabiti in zijn thuishaven zijn opwachting zal maken. Tabiti komt van orgine uit Chicago maar traint en leeft al vele jaren in Las Vegas. Hij zal het opnemen tegen Steve Cunningham uit Philadelphia. De twee zullen niet over twaalf, maar over tien ronden vechten in het cruisergewicht.
Ook op de main card staat Savannah Marshall uit Engeland geprogrammeerd. Voor Marshall wordt het haar profdebuut. Haar tegenstander is vooralsnog niet bekend. Zo is het ook nog niet bekend of het gevecht tussen voormalig kampioen Shawn Porter en Thomas Dulorme definitief doorgaat. Wanneer deze twee gevechten worden bekendgemaakt is de card compleet. Davis, Jack, Tabiti en Porter zijn allemaal onderdeel van Mayweather Promotions, het agentschap van Floyd Mayweather.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen