Glory 41 preview: op weg naar de grote knaller

Foto:  James Law/Glory
Foto: James Law/Glory

Het is opnieuw een UFC-luwe week. Dat betekent dat SportAmerika van de gelegenheid gebruikmaakt om in andere organisaties en combat sports te kijken wat er gebeurt. Omdat vechtsport voor een belangrijk deel op storylines leunt kijken we opnieuw naar een Glory-evenement. Het grootste kickbokscircus van de wereld strijkt namelijk neer in Nederland.
De avond draait vooral om Robin van Roosmalen die om de titel in het verdergewicht vecht tegen de Thai Petchpanomrung Kiatmookao. Voor Van Roosmalen is het zaak om de titel die hij kwijtraakte terug te winnen. Door het missen van het gewicht vlak voor Glory 37 in Los Angeles werd de gordel beschikbaar. Al won hij het gevecht met de Canadees Matt Embree wel die avond. Zijn nog jonge Thaise tegenstander komt zoals gebruikelijk uit een contender tournament voort, gehouden tijdens Glory 39.
Embree kan overigens ook weer de volgende tegenstander van de winnaar van zaterdagavond worden. Enkele dagen geleden werd bekend dat in Madison Square Garden een contender tournament in deze klasse wordt gehouden komende zomer. Embree is één van de deelnemers, net als de Amerikaan Kevin Vonnostrand.

Avond van het zwaargewicht

Zelden stonden er op een Glory-avond zoveel zwaargewichten tegelijkertijd in de ring. Hoewel in de eerste jaren regelmatig meer zwaargewichtpartijen werden gepland is er tegenwoordig meer evenwicht in de gewichtsklassen. In Den Bosch kan de liefhebber maar liefst vijfmaal naar de reuzen van de organisatie kijken. Onder hen is de King of Kickboxing Rico Verhoeven. Na zijn klassieke tweestrijd met Badr Hari komt Verhoeven voor het eerst weer in actie. Daarvoor is opnieuw een sterke Marokkaanse opponent gevonden. Ismael Lazaar is overgekomen uit Enfusion waar hij de titel enige tijd in handen had.

Omdat bij deze ontmoeting de titel van Verhoeven niet op het spel staat kan de kampioen ongeacht de uitslag van zijn gevecht gaan kijken tegen wie hij het dan wel om de gordel gaat opnemen. Het viermans contender tournament bestaat uit een oud-gediende in de vorm van de Braziliaan Anderson Silva (niet te verwarren met zijn naamgenoot in de UFC) en drie obscuurdere namen.
Het drietal, D’Angelo Marshall, Giannis “Hercules” Stoforidis en Mohamed Abdallah, heeft misschien niet het cv van bijvoorbeeld Verhoeven, Hari of Silva maar dat neemt niet weg dat met vier verschillende stijlen een flinke clash verwacht mag worden. De Amerikaan Xavier Vigney stond eigenlijk op de rol voor dit toernooi, maar de sparringpartner van UFC-ster Nick Diaz raakte onderweg geblesseerd.

Gerges versus Lewis-Parry soap

De echte attractie van de avond had echter het gevecht tussen Hesdy Gerges en Chi Lewis-Parry moeten zijn. Dit gevecht had ook al in Brussel uitgevochten moeten worden. Destijds gingen er verschillende verhalen rond over het op het laatste moment afketsen ervan. Nu in Den Bosch de herkansing zou volgen is het opnieuw fout gegaan. Lewis-Parry heeft een aantal scheurtjes in zijn hand opgelopen.
Gerges is op jacht naar een titelgevecht met Verhoeven, maar zal eerst weer aan het winnen moeten slaan. Alle gevechten sinds zijn comeback na juridische problemen gingen immers verloren. Zijn nieuwe tegenstander is Tomas Hron. De Tsjech maakt net als Ismael Lazaar zijn Glory-debuut. Wel versloeg hij al verschillende van de huidige Glory-sterren in gevechten voor andere organisaties.
Kaarten voor het event in Den Bosch zijn nog beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen