De geest van Kimbo Slice en UFC domineren Bellator 179

Foto: Flickr The Commons
Foto: Flickr The Commons

Bellator MMA timmert al enige tijd aan de weg als grote uitdager van de UFC. Dat komt onder andere door het aantrekken van een aantal UFC-gezichten in de topdivisies. Op Bellator 179 in de Engelse SSA Hal bij Wembley zullen een aantal van deze sterren acte de presence geven. Het gaat echter om meer dan alleen de debutanten.
Wie op het eerste gezicht naar de fight card van Bellator 179 kijkt waant zich op een UFC-event van vijf jaar geleden. Het evenement is voor het MMA in 2012 wat de selectie van Stoke City FC van 2017 voor de voetbalwereld in 2010 is, een verzameling potentiële topsterren die net onder top hun plek hebben gevonden. Sommige van hen waren ooit met zekerheid op weg de grootste naam in de sport te worden.

Debuut MacDonald

Wie denkt aan Rory MacDonald, denkt ongetwijfeld maar aan één ding. Het fabelachtige gevecht van het jaar 2015 tegen Robbie Lawler op UFC 189. Het titelgevecht in het weltergewicht mag weliswaar tot de meest spectaculaire duels in de UFC allertijden worden gerekend, maar het was ook de ondergang voor MacDonald.

De verliespartij tegen Lawler was namelijk al zijn tweede in even zoveel ontmoetingen. Wat BJ Penn, Tyron Woodley en Nick Diaz niet konden kon Lawler wel, MacDonald afstoppen. Omdat zijn volgende partij (tegen Steven Thompson) ook in verlies eindigde was het voor MacDonald wel duidelijk dat de titel in de klasse niet in de sterren geschreven stond.
Het is inmiddels alweer 31 maanden geleden sinds de laatste overwinning van MacDonald, in oktober 2014 versloeg hij Tarec Saffiedine. Een flinke tijd voor iemand die nog altijd maar 27 is. Nu staat hij dan eindelijk voor zijn Bellator-debuut. Een overwinning op de thuisfavoriet is dan ook broodnodig. Wil MacDonald, die naast het weltergewicht ook op de titel in het middengewicht aast, zijn carrière niet vroegtijdig afgesnelden zien dan zal hij Paul Daley tegen de grond moeten krijgen.

Het thuiskomen van Daley

MacDonalds tegenstander van de avond, Paul Daley, zal letterlijk thuiskomen. De 34-jarige veteraan in het MMA-vechten werd enkele tientallen meters van de plaats van handeling van vanavond geboren. Voor Daley ligt zijn UFC-tijd al flink wat verder in het verleden. De Engelsman vocht er voor het laatst in 2010. Door de jaren heen heeft Daley allerlei organisaties van binnnen gezien, maar nu lijkt hij bij Bellator MMA zijn thuis te hebben gevonden.
Daley verloor pas eenmaal sinds hij voor Bellator actief is. Die nederlaag kwam tegen de man die momenteel bovenop de weltergewichtberg staat, Douglas Lima. Lima had daar wel het voordeel van een jurybeslissing voor nodig. Daley is dan ook nog geen enkele keer knock-out gegaan in zijn Bellator-tijd. Wel legde hij vier van zijn zes tegenstanders neer.

De zoon van Kimbo Slice

In november van 2016, niet lang na het overlijden van zijn legendarische vader, maakte Kevin Ferguson Junior zijn debuut in Bellator. De naam Kevin Ferguson Senior zegt veel mensen misschien niet veel. Zijn bijnaam Kimbo Slice zegt echter des te meer. Slice was misschien wel één van de eerste internetsensaties wereldwijd die dankzij online video en de opkomst van YouTube een beroemdheid werd. Hij vergaarde die roem met straatgevechten. Het bracht hem tot in de UFC en Bellator.
Slice overleed in juni 2016 onverwacht op 42-jarige leeftijd. Zijn zoon, die luistert naar de naam Baby Slice, heeft inmiddels het stokje overgenomen. Zijn eerste stappen in de vechtsport zet hij met wat minder luide knallen dan zijn vader. Zijn eerste en enige amateurgevecht tegen Tom Brink duurde weliswaar slechts 83 seconden, maar bij zijn Bellator-debuut tegen Aaron Hamilton moest hij zelf het onderspit delven. Tegen DJ Griffin moet hij zijn weg naar de top dan toch gaan inzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen