Wat zijn de beste apps voor het bijhouden van sportuitslagen?

Tegenwoordig heeft zo goed als iedereen in Nederland een smartphone. We nemen onze mobiele telefoon bovendien overal mee naartoe. Als fan van bijvoorbeeld American Football kan het een goed idee zijn om apps te downloaden die je kunnen helpen bij het analyseren van de wedstrijden van je favoriete club. Het is zelfs mogelijk om ze te gebruiken terwijl je in stadion zit en je club afhankelijk is van de uitslag op één van de andere velden. De onderstaande apps die echt uitblinken op het gebied van statistieken bieden je deze mogelijkheid! Zo kun je dus niet alleen via het internet bijvoorbeeld een abonnement voor televisie en internet vergelijken, maar blijf je ook op de hoogte van het laatste nieuws van jouw favoriete sportploeg.

— INGEZONDEN BERICHT —

Stats Zone

Dit is zonder twijfel een unieke applicatie. Met de gegevens die worden aangedreven door live Opta Stats, kun je een enorm aantal statistieken bekijken en analyseren, waaronder doelpunten, schoten, dribbels, passes en nog veel meer. Deze datapunten zijn beschikbaar voor wedstrijden in vele competities, waaronder de Premier League, NFL, MLS en nog veel meer. Dit geldt ook voor de Eredivisie! Ondanks dat het niet de duidelijkste app is om te gebruiken en alleen beschikbaar is in de App Store van Apple, zijn de statistieken ongetwijfeld gelijk aan andere apps. De app blinkt uit bij gebruik als “tweede scherm”, door de app naast de live wedstrijd te bekijken. Door Stats Zone te gebruiken, kun je bepaalde statistieken gemakkelijk terughalen en kun je rustig blijven kijken.

TLS Football

TLS Football geeft een retro-uitstraling aan een app voor voetbalscores met zijn gekke stijl die vergelijkbaar is met die van een old school Football Manager-spel. Hoewel dit voor sommige gebruikers aantrekkelijk kan zijn, kunnen degenen die een moderne uitstraling willen, op zoek gaan naar een alternatieve optie. De app heeft desondanks nog steeds sterke functies, met live commentaar dat beschikbaar is en een informatief statistieken-scherm, dat live in-play en na de wedstrijd wordt bijgewerkt.

Helaas biedt TLS Football voordat de wedstrijd van Ajax begint niet veel statistieken, behalve de onderlinge record tussen de twee teams en hun positie in de ranglijst. Deze app biedt bovendien scheidsrechter statistieken, wat toch wel een zeldzame functie is. Deze pagina geeft gemiddelde kaart statistieken, maar kan helaas niet echt worden gefilterd, waardoor het soms wat rommelig kan ogen

SofaScore

SofaScore bevat scores van een breed scala aan competities, niet beperkt tot ingesloten Twitter-feeds, gefaseerde score statistieken en een speler beoordelingssysteem. Verder bevat het een lijst met hoe je de wedstrijden van onder meer Ajax kunt kijken. De pagina met scheidsrechters statistieken is bovendien indrukwekkend, met een gedetailleerd overzicht van het aantal kaarten dat in elke competitie is uitgegeven.

Deze pagina is vooral handig voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in het gokken op het aantal kaarten dat de scheids zal geven in de volgende wedstrijd van Ajax. De lay-out is overzichtelijk en de uitsplitsing van elke wedstrijd is nuttig voor de gebruiker. Hoewel de app veel informatie en statistische afbeeldingen bevat, voelt het alsof de ontwerper heeft geprobeerd alle mogelijke statistieken op te nemen. Ze zijn nauw bij elkaar gebundeld, ongeacht het nut of de relevantie. Dit kan vervelend zijn.

Coverfoto: stock

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen