NFL op zondag: Eagles ontsnappen, record Cordarrelle Patterson

De vroege duels stelden niet teleur. De Eagles leken lange tijd op weg naar de tweede nederlaag op rij, maar wisten het duel nog om te draaien. Cordarelle Patterson versloeg met de Falcons niet alleen de Bears, hij schreef ook nog eens NFL-geschiedenis. Hoe en wat lees je in de recaps van de vroege duels in de NFL op zondag.

EAGLES ONTSNAPPEN IN SLOTMINUUT BIJ COLTS

Philadelphia Eagles @ Indianapolis Colts | 17-16

De Eagles hebben een tweede nederlaag op rij met ternauwernood kunnen voorkomen. Op bezoek bij de Colts stond de ploeg van Jalen Hurts bijna de hele wedstrijd achter. Dit kwam omdat de Colts op hun eerste drive direct een touchdown wisten te scoren. De bezoekers kregen geen vat op Jonathan Taylor, die de touchdown uiteindelijk ook binnen zou lopen.

Hierna kregen de Eagles wel meer vat op de aanval van de Colts, maar hadden ze aanvallend grote problemen. Net als in de nederlaag tegen de Commanders waren het eigen fouten die de ploeg de das omdeden. Zo verloor de ploeg twee keer de bal door een fumble. De Colts profiteerden slechts met drie field goals, waardoor de deur voor de Eagles open bleef staan. Een pass op Quez Watkins bracht Philly terug in de wedstrijd, een touchdown run van Hurts gaf de Eagles de voorsprong met nog iets meer dan een minuut op de klok. Het lukte Matt Ryan daarna niet meer om in field goal range te komen, waardoor de Eagles er met de zege vandoor gingen.

BILLS HERSTELLEN ZICH TEGEN CLEVELAND

Cleveland Browns @ Buffalo Bills | 23-31

De Bills namen het in een ’thuis’ wedstrijd op tegen de Browns. Vanwege extreme sneeuwval in Buffalo werd de wedstrijd verplaatst naar Detroit. Daar waren het de Browns die de leiding namen via een touchdown van Amari Cooper. In het eerste kwart deden de Bills na een moeizame drive wat terug via een field goal van Tyler Bass.

In het tweede kwart nam Buffalo de wedstrijd volledig over, nadat de Browns via een field goal eerst nog op een voorsprong van 10-3 kwamen. Na nogmaals een field goal van Bass was het Stefon Diggs die een touchdown pass ving van de bekritiseerde Josh Allen. De Bills wisten in de tweede helft naast vier field goals nog één touchdown te scoren, via Devin Singletary. De Browns zetten daar twee touchdowns van Cooper en Donovan Peoples-Jones tegenover. Met de overwinning op de Browns is de dreigende crisis bij de Bills bezworen.

LIONS STUNTEN IN NEW YORK VOOR DERDE ZEGE OP RIJ

Detroit Lions @ New York Giants | 31-18

De Lions hebben in New York hun derde wedstrijd op rij gewonnen. Op bezoek bij de Giants domineerde de formatie van hoofdcoach Dan Campbell bijna het hele duel. Alleen de vroege field goal van de Lions kon nog door de Giants worden beantwoord met een touchdown, waarna het extra punt wel werd gemist.

Het was de enige voorsprong van de Giants, want in het tweede kwart nam Jamaal Williams het duel over. De running back was goed voor drie touchdowns, waardoor de Lions uitliepen naar een 24-6 voorsprong. In het slotkwart deden de Giants wel nog wat terug, maar echt spannend werd het niet meer, waardoor de Lions voor het eerst sinds 2017 weer eens drie wedstrijden op rij hebben gewonnen. Hierdoor moet de ploeg met veel vertrouwen toewerken naar de traditionele thuiswedstrijd met Thanksgiving van donderdag, als de Buffalo Bills op bezoek komen.

PATTERSON PAKT RECORD BIJ OVERWINNING FALCONS

Chicago Bears @ Atlanta Falcons | 24-27

De Bears en de Falcons gingen de volledige wedstrijd gelijk met elkaar op. Justin Fields rushte 85 yards bij elkaar, wat vergeleken met zijn afgelopen wedstrijden aan de lage kant was. Toch is Fields een echt lichtpuntje bij de Bears, aangezien hij wederom minstens één touchdown gooide en zelf binnenliep.

Hoogtepunt was de touchdown van de Falcons in het tweede kwart. Cordarrelle Patterson scoorde een kickoff return touchdown van 103 yards. Dit was zijn negende kickoff return touchdown uit zijn carrière, een record in de NFL. De Falcons speelden verder een vrij moeizame pot, maar trokken de wedstrijden na de two-minute warning naar zich toe via een field goal van Younghoe Koo. Daarmee komen de Falcons op 5-6, waardoor ze nog altijd meedoen in de NFC South.

OVERIGE GAMES

New York Jets @ New England Patriots | 3-10: De wedstrijd tussen de Jets en de Patriots zal waarschijnlijk het slechtste duel van het seizoen worden. Beide aanvallen slaagden er niet in om ook maar iets goeds te produceren. De aanval van New York was in de tweede helft goed voor -2 yards. De beslissing viel dan ook niet door een score van een aanval, maar door special teams. Marcus Jones liep een punt terug over 84 yards voor de eerste en enige touchdown van de wedstrijd en bezorgde de Patriots zo de zege.

Los Angeles Rams @ New Orleans Saints | 20-27: Het seizoen van de titelverdediger lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De Rams moesten het al doen zonder Super Bowl MVP Cooper Kupp, maar verloren ook opnieuw Matthew Stafford door een hersenschudding. In een wedstrijd waar beide ploegen streden voor hun laatste kans waren het de Saints die profiteerden. Na rust wist de thuisploeg het duel namelijk nog naar zich toe te trekken. Andy Dalton gooide voor drie touchdowns in deze broodnodige zege en bezorgde zo de Rams de vierde nederlaag op rij.

Carolina Panthers @ Baltimore Ravens | 3-13: Het is dat de Jets en de Patriots nog slechter speelden, maar de wedstrijd tussen de Panthers en de Ravens was ook slecht om te zien. De eerste en enige touchdown van de wedstrijd viel zeven minuten voor het einde, Lamar Jackson liep de bal binnen voor een 3-13 voorsprong. Dit was ook de eindstand. De Ravens verstevigden daarmee hun kopppositie in de AFC North, mede dankzij de nederlagen van de Steelers en de Browns.

Washington Commanders @ Houston Texans | 23-10: De nieuwe starting quarterback van de Commanders heet Taylor Heinicke. Met Heinicke zijn de Commanders aan een opmars bezig de laatste weken. Ook de Texans werden aan de zegekar gebonden. De wedstrijd begon meteen al goed met een pick-six van Kendall Fuller. De Texans kwamen deze klap niet meer te boven, de enige touchdown die ze scoorden kwam pas in de laatste drie minuten van de wedstrijd. Vooral de rushing offense van de Texans was kansloos. Davis Mills was rushing leader met 10 hele yards.

Lees hier de recap van het duel tussen de Packers en Titans tijdens TNF.

Coverfoto: Todd Kirkland/Getty Images