Dit zijn de populairste sporten in Amerika

Waar voetbal in Europa en ook de bijna de rest van de wereld op absolute nummer één staat als het gaat om populair sport, is dit in Amerika natuurlijk alles behalve het geval. Om je een idee te geven welke sporten in het beloofde land ongekend populair zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. Daarna zal je direct zien dat bepaalde sporten toch wel raakvlakken hebben met voetbal en anderen ook totaal niet. Wat ze allemaal we gemeen hebben, is dat er in teams tegen elkaar wordt gespeeld en in een enorm stadion met een capaciteit van vaak meer dan 50.000 mensen. Kortom, tijd om aan de slag te gaan!

— INGEZONDEN BOODSCHAP —

AMERICAN FOOTBALL

De absolute nummer één sport in Amerika is natuurlijk American Football. Ondanks het feit dat het in Europa een stuk minder populair is, zien we toch dat er bij een gemiddelde wedstrijd toch zo’n 60.000 mensen op de tribunes zitten. Dit maakt het dat dit ook direct de sport is dat wereldwijd de meeste bezoekers per wedstrijd krijgt. Aangezien er bij het voetbal ook veel clubs zijn met een capaciteit van 20.000 mensen of minder, is dit bij American Football niet het geval. Belangrijk bij deze sport, is om ervoor te zorgen dat je de bal zo vaak mogelijk in de end zone krijgt van de tegenstander. De wedstrijd bestaat uit 4 delen die bestaan uit ieder 15 minuten. Wat je vaak ziet, is dat American Football en rugby met elkaar worden vergeleken, maar dit is absoluut niet de bedoeling. Het grootste verschil zit hem in het feit dat je met rugby de bal alleen naar achter mag spelen en bij American Football ook naar boven mag.

HONKBAL

Ondanks dat de meeste honkbalwedstrijden ‘s nachts worden afgewerkt door het tijdsverschil tussen Nederland en de VS, zien we toch dat er ook veel Nederlanders naar deze wedstrijden kijken. Het grote voordeel is allereerst dat de prijzen voor stroom ‘s nachts vaak een stuk voordeliger zijn omdat je te maken hebt met het ‘dal’ tarief.

Wil jij nu altijd een scherp tarief, dan is online en energie vergelijken een verstandige keuze. Zo kun je verschillende aanbieder eenvoudig met elkaar vergelijken en weet je zeker dat je niet teveel betaald. Als we gaan kijken naar het aantal wedstrijden wat een honkbalteam uit de MLB speelt, dan zijn dit er maar liefst 160 per jaar. Dus ben je voornemens om een weekje naar Amerika te gaan, dan is het aan te raden om een wedstrijdje van onder andere de New York Yankees mee te pakken als dit kan.

BASKETBAL

Wie zegt Michael Jordan, zegt natuurlijk basketbal. Basketball is mede door spelers zoals Jordan, Lebron James en ook Kobe Bryant een immens populaire sport en staat daarom ook op een verdiende derde plek. Gemiddelde wedstrijden trekken zo ongeveer 15.000 bezoekers per wedstrijd en wordt gespeeld in 4 verschillende kwarten. Ieder kwart telt 10 minuten, waarbij er tussen het 1e en 2e kwart en ook het 3e en 4e kwart maar 2 minuten pauze zit. Daarentegen mogen ze wel doorlopend wisselen, waardoor je de tijd hebt om op adem te kunnen komen. 

Coverfoto: stockfoto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen