NFL op zondag: Beschamende nederlagen Bucs en Packers

Zowel Aaron Rodgers als Tom Brady die na zeven weken een losing record hebben. Niemand had hier voor het seizoen serieus rekening mee gehouden, maar na de beschamende nederlagen van zondag is het echt waar. De Packers verloren in Washington voor de derde wedstrijd op rij, terwijl de Bucs volstrekt kansloos waren tegen de Panthers die afgelopen week aan een rebuild zijn begonnen. Hoe beide nederlagen zich voltrokken lees je hier bij de recaps van alle vroege duels in de NFL op zondag.

POVER TAMPA BAY LEVERT WANPRESTATIE TEGEN CAROLINA

Tampa Bay Buccaneers @ Carolina Panthers | 3-21

Het was voor iedereen duidelijk dat de Panthers in rebuild modus zijn gegaan na het traden van Christian McCaffrey. Dat weerhield het team van interim coach Steve Wilks er niet van te winnen van de Buccaneers. De wedstrijd kwam heel moeizaam op gang. Het meest opvallende dat gebeurde in het eerste kwart was dat Mike Evans een zekere touchdown pass van Tom Brady knullig uit zijn handen liet vallen.

Vlak voor rust nam Carolina de leiding. DJ Moore ving een touchdown pass van de verdienstelijk spelende PJ Walker. De Bucs stelden hier beschamend weinig tegenover. Het lukte Brady en de zijnen maar niet om mogelijkheden te creëren. In het derde kwart breidde Carolina de voorsprong uit via een touchdown run van Chubba Hubbard, die de startende running back was als vervanger van McCaffrey. Hierna lukte het Tampa Bay eindelijk om in ieder geval op het bord te komen, dankzij een field goal. De volgende Carolina drive leverde echter nog een touchdown op. Tommy Tremble ving deze score. Voor de Bucs restte er niks anders dan beschaamd afdruipen. Brady staat door deze uitslag voor het eerst sinds 2002 onder .500 na zeven wedstrijden.

PACKERS OOK ONDERUIT TEGEN DE COMMANDERS

Green Bay Packers @ Washington Commanders | 21-23

De Green Bay Packers hebben hun derde wedstrijd op rij verloren. Na de Giants en Jets waren ook de Washington Commanders te sterk voor de ploeg van Aaron Rodgers. In het begin leek er nog niets aan de hand voor de bezoekers, want de Packers namen in het tweede kwart een 14-3 voorsprong. Niet dat de aanval toen al fantastisch liep voor Green Bay, want de tweede touchdown kwam op een pick-6 op een pass van Taylor Heinicke, die Carson Wentz verving.

Na die interceptie wisten de Commanders het duel echter om te draaien. Twee touchdowns van Heinicke bracht de thuisploeg zelfs kort na rust al op voorsprong. De aanval van de Packers wist hier nauwelijks wat tegenover te stellen. Vooral op third down stelde de ploeg teleur, want voor het eerst sinds 1999 wisten de Packers geen enkele third down om te zetten in een first down. De Commanders konden hier door twee fieldgoals van profiteren. De Packers maakten het op eind nog wel spannend, maar de laatste wanhoopspoging mislukte, waardoor de Packers opnieuw onderuit gingen en nu, net als de Commanders, 3-4 zijn.

GIANTS OOK MET MOEITE LANGS JAGUARS

New York Giants @ Jacksonville Jaguars | 23-17

Het lijkt de stijl van de Giants te zijn geworden. Moeizame wedstrijden toch winnen. Ook tegen de Jaguars ging het namelijk niet gemakkelijk voor de ploeg van Brian Daboll. Het was lang stuivertje wisselen tussen beide ploegen, maar in het vierde kwart leken de Giants de wedstrijd uiteindelijk toch te beslissen. Daniel Jones liep vijf minuten voor tijd de bal de endzone in voor de voorsprong. Een field goal in de slotminuut bracht de stand op 23-17.

De Jaguars kregen nog een laatste kans om een zege uit het vuur te slepen en Trevor Lawrence bracht zijn ploeg in de redzone. De Jags hadden nog een paar kansen om de bal in de endzone te krijgen. Op de laatste play van de wedstrijd leek dit ook te lukken, maar Christian Kirk ving de bal op de 1-yard line en had onmiddellijk twee verdedigers van de Giants op zijn nek. Er was geen enkele mogelijkheid voor Kirk om de bal in de endzone te krijgen, waardoor de Giants ontsnapten en met 6-1 terug naar New Jersey mogen.

RAVENS HOUDEN VOORSPRONG IN HET VIERDE KWART VAST

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens | 20-23

Het AFC North onderonsje tussen de Browns en de Ravens leverde een spannende pot football op. De Browns kwamen op voorsprong dankzij wie anders dan Nick Chubb. Het was alweer zijn achtste touchdown van het seizoen. Na een aantal field goals over en weer, namen de Ravens voor rust de voorsprong over dankzij een touchdown run van Gus Edwards. De ruststand was 10-13 in het voordeel van Baltimore.

In het derde kwart breidden de Ravens deze voorsprong uit via nog een touchown van Edwards, zijn tweede. Het lukte de Browns lang niet om hier iets tegenover te stellen. In het vierde kwart lukte dit eindelijk. Na een field goal voor beide teams liep Kareem Hunt halverwege het laatste kwart een touchdown binnen. Zo’n vijf minuten voor het einde leek het erop dat de Ravens wederom een voorsprong gingen weggeven in het laatste deel van de wedstrijd. De Browns bewerkstelligden namelijk een fumble recovery waardoor zij de aanval mochten kiezen. De drive bracht de Browns uiteindelijk binnen field goal afstand om een gelijke stand binnen te halen, maar Cade York miste. De Ravens hielden de voorsprong vast en blijven bovenaan staan in de divisie.

OVERIGE GAMES

Detroit Lions @ Dallas Cowboys | 6-24: De terugkeer van Dak Prescott under center was een succesvolle. Dak speelde nog een beetje onwennig en deed geen gekke dingen, maar dat hoefde ook niet tegen de Lions. Het team van Dan Campbell begon dit seizoen nog met veel aanvallend spel en veel punten, maar die motor is volledig stilgevallen. Na de nul punten tegen de Patriots, kregen de Lions ook nu maar zes punten op het bord. De Cowboys defensie was wederom dominant met vijf sacks en twee intercepties. Dallas staat nu op 5-2 voor het seizoen.

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans | 10-19: De Tennessee Titans zijn weer hard op weg naar de titel in de divisie. Voor de tweede keer dit seizoen was de ploeg te sterk voor de Colts. Ook de terugkeer van Jonathan Taylor kon hierin niets veranderen. Groots was het allemaal niet. De enige touchdown van de Titans werd door de verdediging gescoord, waar verder Derrick Henry goed was voor meer dan de helft van de yards. Tegen deze Colts was het echter meer dan voldoende. Matt Ryan gooide naast de pick-6 nog een interceptie. Met slechts tien carries voor Taylor hadden de Colts geen enkele kans in dit duel.

Atlanta Falcons @ Cincinnati Bengals | 17-35: Na het moeizame begin van het seizoen, lijkt de Bengals aanval eindelijk warm gedraaid. Het was vorige week tegen de Saints al goed, maar tegen de Falcons stond er geen maat op met name Joe Burrow. Hij gooide voor 481 yards en drie touchdown en rushte daarnaast ook nog een touchdown binnen. De receivers van de Bengals profiteerden volop. Ja’Marr Chase had 130 yards en twee touchdowns, Tyler Boyd 155 yards en een touchdown en Tee Higgins ook nog eens 93 yards. Tegen dit aanvallende geweld konden de Falcons niet veel beginnen. Alle 17 punten werden in de eerst helft gescoord, wat betekent dat de Bengals defensie voor de zoveelste keer geen punten tegen kreeg na rust.

Lees hier de NFL Power Rankings van afgelopen week.

Coverfoto: Grant Halverson/Getty Images