Sterren van New Japan Pro Wrestling maken overstap naar WWE

20160105_BreakingNewsBullet_LIGHT_HP2Vier van de meest populaire sterren van New Japan Pro Wrestling maken de overstap naar WWE. Het gaat om regerend IWPG Intercontinental Champion Shinsuke Nakamura, AJ Styles, Karl Anderson & Doc Gallows. Het viertal heeft op maandag 4 januari, voorafgaand aan Wrestle Kingdom 10 in de Tokio Dome (de grootste NJPW-show van het jaar en vergelijkbaar met WrestleMania), hun ontslag ingediend.
King of Strong Style
Vooral de move van de buitengewoon charismatische Nakamura is opvallend te noemen. De 35-jarige King of Strong Style debuteerde in 2002 en is een levende legende in Japan. In NJPW heeft hij alles gewonnen wat er te winnen is. Nakamura, die wordt getypeerd als een kruising tussen Michael Jackson en Freddie Mercury, is drievoudig IWGP Heavyweight Champion, tweevoudig winnaar van het loodzware G1-Climax toernooi in 2005 & 2011, vijfvoudig IWGP Intercontinental Champion -de titel die dankzij Nakamura bijna net zo prestigieus is als de IWGP Heavyweight titel- en voormalig IWGP Tag Team Champion.
Ook was Nakamura in het verleden kamergenoot en trainingspartner van Daniel Bryan in de Amerikaanse NJPW-dojo in Santa Monica, Californië. Een aantal jaren geleden stelde Bryan voor om een match tussen hem en Nakamura te organiseren tijden een WWE Live tour in Japan. Dat plan werd echter resoluut afgewezen door het management van WWE.
Bullet Club
AJ Styles was de afgelopen jaren één van de dragende krachten in NJPW en tweevoudig IWGP Heavyweight Champion. Ook was Styles, tot afgelopen dinsdag, de leider van de Bullet Club. Karl Anderson & Doc Gallows waren tot voor kort de IWGP Tag Team Champions en zijn (nog steeds) lid van de Bullet Club, waar ook NXT Champion Finn Bálor (onder de naam Prince Devitt) in het verleden een belangrijke rol speelde… Gallows was een aantal jaren geleden actief in WWE als Festus en hij was (als Luke Gallows) lid van de Straight Edge Society van CM Punk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen