Buccaneers ontslaan onverwachts Lovie Smith

Tampa Bay Buccaneers introduce Lovie Smith
Tijdens de afgelopen Black Monday was het voor veel coaches spannend of ze op hun plek mochten blijven of niet. Voor Lovie Smith van de Tampa Bay Buccaneers leek er in eerste instantie weinig aan de hand, maar toch is de hoofdcoach vannacht tot verrassing van velen ontslagen na slechts twee seizoenen.


Naast het feit dat veel mensen in en rond de NFL verbaast zijn door de beslissing om Smith al na twee seizoenen aan de kant te schuiven, zijn ook enkele bepalende spelers alles behalve te spreken over het onverwachtse ontslag.
Vooral linebacker Lavonte David sprak zijn onvrede uit over het beleid van de club via een inmiddels verwijderde tweet.

Ook sterspeler Gerald McCoy zag het bepaald niet aankomen.


En rookie Kwon Alexander liet ook via meerdere tweets te weten dat hij achter de coach staat die hem tijdens de afgelopen NFL Draft had gekozen.


Het tijdperk van Lovie Smith eindigt daarmee met een 8-24 record, al was er dit seizoen onder aanvoering van rookie quarterback Jameis Winston een overduidelijke vooruitgang te bespeuren nadat het team vorig jaar slechts twee wedstrijden won.
De reden voor het ontslag ligt dan ook waarschijnlijk aan het feit dat de defensie dit jaar teleurstelde, terwijl Smith juist een defensief ingestelde coach is.


Om de continuïteit enigszins te bewaren, en dan met name voor de beoogde franchise quarterback Jameis Winston, wordt verwacht dat offensive coordinator Dirk Koetter de voornaamste kandidaat is om gepromoveerd te worden tot hoofdcoach.


Door het ontslag van Smith, die na Raheem Morris en Greg Schiano de derde coach in 6 jaar is die vroegtijdig ontslagen wordt in Tampa Bay, zijn er nu zeven openingen in de hele NFL. Naast Tampa Bay zullen ook San Francisco, Cleveland, Miami, Philadelphia, New York (Giants) en Tennessee de komende weken een nieuwe hoofdcoach gaan aanstellen.
Foto: Getty Images/Archief

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen