Review: WWE 2K17

brock_seth
Elk jaar is de vraag wie er op de cover komt van WWE 2K en wie de pre-order bonus is. De afgelopen jaren waren dat onder meer Sting en The Ultimate Warrior, die allebei hun terugkeer maakten in de ring. Gisteren was het de beurt aan Bill Goldberg.
De legendarische superster ging 12 jaar geleden met pensioen, maar keerde vannacht terug om de uitdaging van Brock Lesnar te accepteren. Deze match is mogelijk gemaakt door 2K Sports die Goldberg binnenhaalde als pre-order bonus en Brock Lesnar op de cover zette van het spel.
MyCareer
Het is echter de manager van Brock Lesnar die een prominente rol speelt in WWE 2K17. Paul Heyman is aanwezig in de MyCareer mode van het spel. Je kunt namelijk een ‘Paul Heyman-Guy’ worden, mits je aan een aantal eisen voldoet. Of je kunt natuurlijk gewoon het loophondje worden van The Authority, onder leiding van Triple H. Je begint natuurlijk net als vorig jaar in de Performance Center waar je in een soort tutorial mode alles leert. Hoe je het daar doet, zal ook bepalen waar je uiteindelijk zal eindigen. Dat kan in NXT, maar ook meteen in de WWE.
sasha_banks
2K heeft weer groots uitgepakt met MyCareer. De ontwikkelaar heeft al een goede naam opgebouwd met NBA 2K en probeert dit door te zetten naar WWE 2K. Dit jaar is de promo heel belangrijk in het spel. Net als in het echt moet een WWE-Superstar mondig zijn. In het spel kun je populair worden door in een soort RPG-mode de juiste woorden kiezen. Elk publiek is daarbij anders en zal dus ook anders reageren op je woorden. Je kunt jezelf promoten of iemand uitdagen. Een groot gemis is dat je jouw character niets hoort zeggen en alleen een lap tekst moet lezen. Het is te hopen dat ze nu al bezig zijn met het inspreken van die teksten, zodat het volgend jaar meer richting de MyCareer mode van NBA 2K17 gaat.
Graphics & Gameplay
Over de graphics is niet veel nieuws te zeggen. Het is iets beter, maar het maximale is er nog niet uitgehaald. Misschien komt dat ook door de hoge verwachtingen van onder meer NBA 2K17. Het ziet er heel soms ook niet vloeiend uit, maar dat soort bugs zullen er de komende maanden wel uitgehaald worden.
In WWE is alles mogelijk en dat is ook in WWE 2K17. Je kunt alles aanpassen, van superstars tot de arena. Zoals wij hieronder hebben gedaan met Dolph Ziggler en The Undertaker, die tegen over elkaar staan in een Belgisch en Nederlands voetbaltenue met voetbalschoenen en al.

De actie in de ring voelt goed aan en vele malen beter dan voorgaande jaren. Hier en daar glijden de superstars op ijs, maar het is niet echt zo hinderlijk. Het is ook mooi om te zien dat bijna alle superstars hun eigen feel hebben. The Rock beweegt zoals we van hem gewend zijn, Dolph Ziggler doet zijn show-off moves en The Undertaker doet er drie kwartier over om naar de ring te komen.
Commentatoren
Een grote pluspunt is het showelement in MyCareer en Universe Mode. Elke show begint met vuurwerk, intro, muziek, zoals een echte WWE uitzending begint op TV. Een wedstrijd wordt aangekondigd door de commentatoren (die hopelijk volgend jaar worden vergezeld door Smackdown-commentator Mauro Ranello). Het is jammer dat er het trio Cole, JBL en Lawler vaak in de herhaling vallen. Dat is ook het geval bij FIFA en NBA 2K17. Het klinkt wel dynamischer, waar vorig jaar al een enorme stap mee is gezet.
razor_ramon
Backstage
Een goede stap is het backstage vechten, dat dit jaar weer terugkeert in een WWE-spel. Want ook tijdens RAW en Smackdown worden er conflicten backstage opgelost, waar er prullenbakken, stoelen en tafels aan te pas komen. Tussen het publiek vechten is ook zeker mooi. Het is te hopen dat 2K die elementen combineert en dat je vanaf de ring backstage kunt komen en andersom. Nu kun je niet vanuit backstage naar de ring gaan om daar het gevecht af te maken.
Aan de andere kant is het ook wel tof om in de kleedkamer te knokken en daar gebruik te maken van alles wat los en vast zit. Of je gooit je tegenstander in het kantoor van The Authority, waar Triple H, Stephanie McMahon en grote baas Vince McMahon je opwachten. (Het is trouwens ook gewoon mogelijk om die drie als character te kiezen in een echte match).
Geen Showcase mode
Een groot gemis dit jaar is het ontbreken van een Showcase mode. Vorig jaar kon je bijvoorbeeld de carriere van cover-atleet Stone Cold Steve Austin herbeleven. Met cutscenes, promo’s en meer was het een leuke mode om te spelen. Dit jaar werd iets soortgelijks verwacht met Brock Lesnar, maar 2K heeft besloten om dat niet te doen.
Er is wel een Hall of Fame Showcase mode aangekondigd als DLC, met onder meer Sting en the Fabolous Freebirds. Het is dan ook afwachten hoe dat er uit gaat zien.

Conclusie
WWE 2K17 is een enorme stap vooruit en de grootste verbetering in jaren. De kinderziektes moeten er nog wel uit, maar dat verwachten we wel met wat updates de komende maanden. Het is tenslotte niet fijn om een superstar zonder benen te zien rennen in de ring.
De toevoeging van backstage brawls, het vechten tussen de fans en de mooie career mode zorgen voor uren speelplezier. Het is 2K Sports gelukt om WWE fans mee te nemen naar Suplex City met WWE 2K17.
BEKIJK HIER ONS INTERVIEW MET WWE-SUPERSTAR BIG SHOW OVER WWE 2K17, GOLDBERG, SHAQ EN NOG VEEL MEER..
Afbeeldingen: 2K Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen