Celtics hebben nog één zege nodig voor NBA-titel

De Boston Celtics hebben na game 1 en game 2 ook game 3 van de NBA Finals gewonnen. In Dallas werden de Dallas Mavericks met 106-99 verslagen.

CELTICS WINNEN IN DALLAS OOK GAME 3 VAN NBA FINALS

Nadat de Boston Celtics met overtuiging de eerste twee duels in eigen huis op hun naam schreven, bleek game 3 tot nu toe de grootste uitdaging te zijn. Zoals verwachten begonnen de Mavericks in eigen huis fantastisch, met binnen een paar minuten een voorsprong van meer dan tien punten. Aan het einde van het eerste kwart was het dankzij een run van de Celtics echter slechts 30-31 Mavericks. Vervolgens ging het gelijk op tot het begin van het derde kwart.

In dit derde kwart sloegen de Celtics toe. Met een 35-19 kwart gingen de Celtics met een grote voorsprong het beslissende vierde kwart in. In dit vierde kwart hadden de Mavericks echter een enorme run in huis, waardoor het weer een verschil werd van een positie. In de slotfase moesten de Mavericks het echter doen zonder Luka Doncic, die zijn zesde fout had gekregen. Dit bleek beslissend te zijn, want in deze slotfase waren de Celtics net wat beter. De Celtics wonnen 106-99.

UITBLINKERS

Bij de Celtics waren het Jayson Tatum (31 PTS, 6 REB, 5 AST) en Jaylen Brown (30 PTs, 8 REB en 8 AST) die in de hele wedstrijd, maar vooral in het vierde kwart, beslissend waren. Verder scoorde alleen Derrick White meer dan tien punten. Bij de Mavericks speelde Kyrie Irving met 35 PTS zijn beste wedstrijd van de NBA Finals. Doncic voegde in 37 minuten 27 PTS, 6 REB en 6 AST toe. Twee andere spelers kwamen boven de tien punten uit.

De Celtics hebben door deze zege nog een zege nodig om NBA-kampioen te zijn, iets wat voor het eerst sinds 2008 zou zijn. Mocht game 4 in Dallas over een paar dagen niet gewonnen worden, dan kan het tijdens game 5 in Boston afgemaakt worden.

Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

1 REACTIE

  1. Dat wordt dus 1 – 3 en dan maken de Celtics het in eigen huis af. Ik denk dat de NBA nu wel fors baalt. Al die extra wedstrijden zonder kaartverkoop, media-aandacht, advertentie-inkomsten etc. Boston is gewoon veel beter dan het 2-mans-team Doncic / Irving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen