Stanley Cup Final: Rodrigues en Panthers maatje te groot voor Oilers

Sergei Bobrovsky gaf de Edmonton Oilers huiswerk mee na Game 1, maar ook de Panthers konden onmogelijk tevreden zijn met hun optreden. Afgelopen nacht stond Game 2 dan ook in het teken van verbetering. Florida wilde het eigen spel flink verbeteren, terwijl de bezoekende Oilers een antwoord zochten op de uitblinkende Bobrovsky.

STANLEY CUP FINAL

GAME 2: FLORIDA PANTHERS – EDMONTON OILERS

De Panthers kwamen veel beter voor de dag dan in de eerste wedstrijd. Hun bekende, of beruchte, forecheck kwam beter uit de verf en in tegenstelling tot Game 1 lukte het de Cats om de Oilers onder druk te zetten. Het lukte hen echter niet een puck voorbij Stuart Skinner te krijgen. Met een 5-minute major voor Warren Foegele kreeg Florida een uitgelezen mogelijkheid op die openingstreffer. Zij gingen echter zelf ook in de fout waarna Mattias Ekholm 4-on-4 tegen de verhouding in de Oilers op voorsprong zette.

Game 2 werd zo een spiegelbeeld van de eerste wedstrijd. Nu waren het de Panthers die heersten op de shot clock – overigens zonder tot hele grote kansen te komen – en de Oilers die de leiding namen. Langzaam maar zeker draaide Florida echter de duimschroeven aan. In de tweede periode volgde de beloning in de vorm van de gelijkmaker. Niko Mikkola zette eerst onbedoeld Sergei Bobrovsky aan het werk, maar dit maakte de Fin goed door Stuart Skinner voor het eerst deze avond te verschalken: 1-1.

Al het gehele seizoen voelen de Panthers zich heerlijk in de derde periode. Zij lijken de tegenstander de eerste veertig minuten uit te putten om vervolgens keihard toe te slaan. Zo ook in deze Game 2. Evan Rodrigues vond een gaatje in de korte hoek en zette Florida voor het eerst op voorsprong: 2-1. Diezelfde Rodrigues was ook verantwoordelijk voor de 3-1. Deze treffer kwam tot stand nadat Leon Draisaitl in de strafbank belandde vanwege een overtreding op Aleksander Barkov. Tegelijkertijd kwam daarmee een einde aan een reeks van 34 powerplays die door de Oilers-PK succesvol werden gestopt.

BESLISSING

Met nog bijna zes minuten op de klok besloot Kris Knoblauch zijn goalie al van het ijs te halen. Daarbij kregen de Oilers ook nog een powerplay, maar profiteren van dit numerieke overwicht deden ze niet. Sterker nog, vanaf de middenlijn was het Aaron Ekblad die ruim twee minuten voor tijd dit duel definitief op slot gooide. De Panthers waren zichzelf in Game 2 en de Oilers hadden daar ongelooflijk veel moeite mee. Dat ze dat maar moeilijk konden verkroppen, werd duidelijk in de laatste minuten toen Vincent Desharnais, de vervanger van Cody Ceci, en Sam Carrick hun boekje te buiten gingen.

UP NEXT:

Knoblauch en de Oilers hebben tijdens de lange vlucht naar huis (ruim 4000 kilometer) genoeg om over na te denken. Hoewel Connor McDavid bij tijd en wijle over het ijs fladdert, lukt het Edmonton maar niet de defensie van Florida te breken. De Panthers op hun beurt zullen moeten werken aan de discipline. Te vaak lopen zij tegen overtredingen aan. Met een powerplay als die van de Oilers is het dan vragen om problemen.

De grote vraag richting Game 3 (vrijdag 02.00 uur Nederlandse tijd) zal zijn of Panthers-captain Barkov beschikbaar is. De Finse sterspeler keerde niet terug op het ijs na de hoge hit van Draisaitl. Bij Edmonton zijn ze evenmin okselfris. Darnell Nurse lag vanwege zijn spel al onder vuur na Game 1, maar leek in Game 2 vooral geplaagd te worden door een heupblessure.

Tussenstand in de serie: Florida leidt met 2-0

Cover photo: Sam Navarro/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen