Pick 6 MNF: David Johnson niet te stoppen door Jets

davidjohnson
De televisiekijkers werden voor de tweede week op rij niet verwend tijdens Monday Night Football. Toch zorgde één speler er voor dat de wedstrijd het aanzien zeker waard was: David Johnson. De running back nam bijna de volledige productie op zich van de Arizona Cardinals (3-3), dat makkelijk won van de New York Jets (1-5): 28-3. We bespreken zes opvallende momenten van Monday Night Football.
1 David Johnson draagt de Cardinals-offense
Van de 396 total yards kwam meer dan een derde op naam van David Johnson (111 yards rushing, 27 receiving). De running back is de enige speler in de Cards-offense die elke week bovengemiddeld presteert. Met drie rushing touchdowns was hij beslissend voor de Cardinals. De eerste was het meest indrukwekkend.


De passing game van Arizona loopt nog niet zoals gehoopt. Carson Palmer gooide één touchdown pass naar Michael Floyd en maakte geen fouten, maar flitsend is het allemaal nog niet. Voorlopig blijft de offense nog afhankelijk van Johnson.
2 Back-up guards maken weg vrij
Dat Johnson zijn tweede wedstrijd op rij meer dan 100 yards bijeen rende was ook te danken aan twee back-up guards. Earl Watford en John Wetzel maakten, bij afwezigheid van Mike Iupati en Evan Mathis, de weg vrij voor David Johnson.


3 Bowles laat Fitzpatrick nog niet vallen
Na zes wedstrijden zijn de Jets kansloos voor de play-offs. In een divisie waarin de Buffalo Bills en New England Patriots wel goed presteren doet New York niet meer mee. Het is een groot contrast met vorig jaar toen Ryan Fitzpatrick, na een goed seizoen, de play-off kansen pas in het vierde kwart van de laatste wedstrijd verknalde. Dit seizoen is de ‘FitzMagic’ volledig verdwenen, Fitzpatrick is de slechtste quarterback als de endzone in zicht komt. In de redzone was hij in Arizona 0-2 mede dankzij deze onderschepte pass.


De roep om een ander te kans te geven wordt sterker in New York. Todd Bowles gaat daar nog niet in mee en gaf aan dat hij zijn quarterback geen verwijten maakt.


Toch mocht Geno Smith het nog even proberen in het vierde kwart. De back-up quarterback bewees zichzelf een slechte dienst door de bal in de handen van Tyrann Mathieu te gooien.
4 De ‘Honey Badger’ is terug
Het was waarschijnlijk ook niet de beste beslissing van Smith om de bal op fourth down richting een rookie (Charone Peake) te gooien met Mathieu in zijn nek.


De ‘Honey Badger’ is weer helemaal terug na zijn zware knieblessure. Met ook Patrick Peterson en C.J. Swearinger in de secondary komt de defense van Arizona, na een stroeve start, weer op niveau.
5 Brandon Marshall last man standing bij de Jets
De enige speler die het de cornerbacks van Arizona nog lastig kon maken was Brandon Marshall. Voor de wide receiver maakt het niet zo heel veel uit tegenover welke cornerback hij staat, Marshall kan elke tegenstander aan.


Het is de kracht en ook meteen de zwakte van de New York-offense. Vooral als de Jets onder druk staan op third down gaat de bal altijd naar Marshall. Eric Decker staat aan de kant met een blessure en Quincy Enunwa, die nog een belangrijke rol vertolkte in eerdere duels, werd op cruciale momenten overgeslagen. Talent is er volop met Enunwa, Peake, Jalin Marshall en Robby Anderson. De vraag is of Fitzpatrick de juiste man is om daar het maximale uit te halen.
6 Vlaggetjesdag in Arizona
De officials hadden zich waarschijnlijk voorgenomen om na de controverse over de no-call bij Julio Jones geen PI of defensive holding te laten gaan. Dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Bump and run coverage was bijna onmogelijk omdat er bij elke aanraking een vlag door de lucht vloog.
Buster Skrine was het favoriete slachtoffer van de scheidsrechters, de cornerback werd vier keer bestraft. In totaal kregen de Jets tien penalty’s tegen en de Cards negen.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen