James blijft in LA, Mitchell tekent bij in Cleveland

Dag drie en vier van Free Agency 2024 in de NBA zijn, zoals altijd, een stuk minder druk dan de eerste twee dagen. Toch waren er een paar grote spelers die een knoop hebben doorgehakt over hun toekomst, zoals LeBron James en Donovan Mitchell. Een overzicht van alle moves tijdens de derde en vierde dag van Free Agency.

SPELERS DIE VAN TEAM VERANDEREN

WARRIORS LEGGEN KYLE ANDERSON VAN DE TIMBERWOLVES VAST

Weinig indrukwekkende namen besloten tijdens de afgelopen dagen van team te veranderen. F Kyle Anderson was eigenlijk de grootste naam. Hij gaat van de Timberwolves naar de Golden State Warriors, waar hij voor 3 jaar en 27 miljoen zal gaan tekenen. Er zijn geruchten over een mogelijke trade van F Andrew Wiggins, waardoor de komst van ‘Slo Mo’ geen overbodige luxe is.

OVERIGE DEALS

G Monte Morris – Suns (1 jaar, minimum)

C James Wiseman – Pacers (2 jaar, minimum)

F PJ Dozier – Timberwolves (1 jaar, minimum)

F Joe Ingles – Timberwolves (1 jaar, minimum)

SG Alec Burks – Heat (1 jaar, minimum)

F Taurean Prince – Bucks (1 jaar, minimum)

SPELERS DIE TERUGKEREN NAAR HUN OUDE TEAM

LEBRON JAMES GAAT NOG TWEE JAAR DOOR BIJ DE LAKERS

Zeker nu zoon Bronny James gedraft is door de Lakers kan elk seizoen zijn laatste zijn, maar F LeBron James is voorlopig nog niet van plan te stoppen. De legende heeft voor 2 jaar en 104 miljoen dollar bijgetekend. Zijn hoop om samen te spelen met zijn zoon, iets wat hij graag wilde doen voordat hij met pensioen gaat als speler, is dankzij dit contract de komende twee jaar mogelijk.

OVERIGE DEALS

F Moritz Wagner – Magic (2 jaar – 22 miljoen)

F Thomas Bryant – Heat (1 jaar, minimum)

PF Xavier Tillman – Celtics (2 jaar – minimum)

G Damion Lee – Suns (1 jaar, minimum)

CONTRACTVERLENGINGEN

Naast al deze moves vonden er ook nog twee belangrijke contractverlengingen plaats. SG Donovan Mitchell besloot, ondanks veel geruchten over een mogelijke overstap naar de Knicks, toch bij te tekenen bij de Cavaliers. De guard tekent bij voor 3 jaar en 150 miljoen dollar.

Verder hebben de Magic besloten om, ondanks alle problemen die hij met blessures heeft gehad, F Jonathan Isaac toch een contractverlenging te geven voor 5 jaar en 84 miljoen dollar. Orlando hoopt dat Isaac fit kan blijven de komende jaren en onderdeel gaat zijn van het jonge team dat afgelopen seizoen voor het eerst in jaren de playoffs haalde.

Foto: Brandon Dill / Associated Press

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen