NHL Play-Offs: Oilers tonen veerkracht en trekken stand in WCF weer gelijk

Na de winst in Game 3 staat er voor de Edmonton Oilers een hoop op het spel in Game 4. Twee keer op rij begonnen zij ijzersterk aan de wedstrijd om vervolgens de Stars er met de winst vandoor te zien gaan. Om niet met een 1-3 achterstand terug naar Dallas te gaan, zal het anders moeten voor de Oilers. Afgelopen nacht was het voor hen bijna een must win tegen de ultieme road warriors uit Big D.

GAME 4: EDMONTON OILERS – DALLAS STARS

Dallas leerde van de fouten uit de vorige wedstrijden en begon veel beter aan Game 4. Wyatt Johnston ontsnapte al in de eerste minuut aan de aandacht van de Oilers-defensie en liet Stuart Skinner kansloos voor de 0-1. De geplaagde goalie moest al rap voor een tweede keer vissen. Een ongevaarlijk schot van Esa Lindell werd door Darnell Nurse dusdanig van richting veranderd dat de 0-2 tegen de touwen sloeg. Deze tussenstand deed op dat moment recht aan de verhoudingen op het ijs. De Stars waren oppermachtig en leken de Oilers van het ijs te blazen.

Niet voor het eerst in deze serie bleek een 2-0 voorsprong niets waard. De 1-1 van Ryan McLeod kwam nog enigszins uit de lucht vallen, maar gaf de thuisploeg wel het broodnodige vertrouwen. Opeens bleken de Oilers wel degelijk van zich af te kunnen bijten en de 2-2 van Evan Bouchard – na een prima actie van Connor McDavid – was een beloning voor de mentale weerbaarheid. Dit alles nog altijd in de eerste periode.

ROLLEN OMGEDRAAID

Het was nu aan Dallas om het ritme van de openingsfase terug te vinden, maar dit bleek gemakkelijker gezegd dan gedaan. Edmonton had een antwoord gevonden op de directe manier van spelen van deze tegenstander en had ’t initiatief overgenomen. De Stars kregen op de powerplay een kans om de voorsprong terug te pakken, maar in plaats daarvan maakte een SHG van voormalig Star Mattias Janmark er 3-2 van in het voordeel van de Oilers. Lang stond die stand niet op het bord. Met de 4-2 zorgde Leon Draisaitl voor wat lucht. En opluchting op de tribunes.

De Stars waren de grip op de wedstrijd volledig kwijt en het lukte ook in de derde periode niet deze terug te krijgen. Stuart Skinner hoefde nauwelijks nog in actie te komen. De goalie kreeg zo alle gelegenheid om zich te herpakken van een moeizame start. In de slotminuten maakte Mattias Ekholm aan alle onzekerheid een einde door de 5-2 in het door Jake Oettinger verlaten doel te schieten. De Oilers hadden veerkracht getoond en de fans beloonden hen met een staande ovatie. Daarbij gaf de achterban ook heel duidelijk aan wat de wens is: “We want the Cup!”.

UP NEXT:

Een goede start blijkt in deze serie vooralsnog een slecht voorteken. Edmonton gooide al een paar keer een voorsprong te grabbel en in Game 4 bleek Dallas dat kunstje ook te beheersen. Komende zaterdag (02.30 uur Nederlandse tijd) wordt in Dallas de oh zo belangrijke Game 5 afgewerkt. Stars-coach Peter DeBoer hoopt dan over Chris Tanev te kunnen beschikken, die in Game 4 geblesseerd raakte. Daarnaast zal de powerplay van Dallas eens in gang moeten schieten. De PP is 0-for-9 in deze serie, waarbij ook aangetekend moet worden dat de PK van Edmonton simpelweg geweldig is.

Tussenstand in de serie: teams in evenwicht 2-2

Cover photo: Perry Nelson/USA TODAY Sports

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

3 REACTIES

 1. Heel blij met de komst van Bylsma naar Seattle. Initieel was ik teleurgesteld in het ontslag van Hakstol, maar ik geloof wel dat we een goede opvolger hebben aangenomen. Geloven jullie dat Jessica Campbell, die fantastisch werk doet bij de Coachella Firebirds, mee gaat op de staff? Ik kijk ook weer uit naar de Draft, gaan jullie daar een special rond maken, mock Draft of zo? Ik wacht ook nog steeds op jullie ranking van de jerseys 😉 Verder, fantastisch werk, zoals steeds 🙂

  • Jessica is inmiddels benoemd tot assistent! Niet meer dan terecht.
   Voor wat betreft de aankomende Entry Draft gaan we ook dit jaar weer uitgebreid de prospects previewen op de site.

   De jerseys waren we eerlijk gezegd vergeten… Die pakken we mee in aflevering 85!!

   Groet
   Dennis

 2. Ik heb het nog nergens bevestigd gezien hoor, maar het zou niet meer dan terecht zijn inderdaad, ze is een topper!
  Ik kijk al uit naar de previews én jullie jersey rankings 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen