Fight Night 86: Dos Santos is te snel voor Rothwell

Fight-Night-Zagreb-Rothwell-vs--Dos-Santos-Unstoppable-Preview_586177_OpenGraphImage
Meer dan 12.000 fans in Zagreb zagen hoe Junior Dos Santos tegenstander Ben Rothwell versloeg in de main event. Het was de eerste keer dat de UFC in Kroatië een evenement organiseerde. De Braziliaan was te slim en te snel voor Rothwell en was het gehele gevecht beter, dit tot tevredenheid van de Kroatische MMA fans.
De co-main event tussen Derrick Lewis en Gabriel Gonzaga was een klapper, die in de eerste ronde beslist werd. Daarnaast maakte de Fransman Francis Ngannou een sterke indruk tegen Curtis Blaydes, die vannacht niet zo fijn gaat slapen.
Een overzicht van alle gevechten in Zagreb.
—————————–
Junior dos Santos verslaat Ben Rothwell
– Jurybesluit (unaniem)
Na een minuut aftasten is het Dos Santos die met een aantal stoten naar het lichaam van Rothwell. Minuten later is het de Amerikaan die explodeert met een aantal rake stoten op het gezicht van zijn tegenstander. Dos Santos lijkt vooral het lichaam van de Amerikaan te zoeken. De Braziliaan blijft heel bewegelijk in de eerste ronde van het gevecht.


In de tweede ronde gaat Dos Santos verder met zijn tactiek door goed om Rothwell heen te lopen. Hij gooit er zelfs een superman punch uit, terwijl de Amerikaan blijft zoeken naar een opening. Wat de Braziliaan ook goed blijft doen is het gebruik maken van zijn reach. Rothwell wil zijn tegenstanders graag dicht bij zich houden, maar Dos Santos voorkomt dat. Met een trap aan het einde van de ronde duwt Dos Santos zijn tegenstander zelfs tegen de grond.


Junior dos Santos blijft het oog opzoeken van zijn tegenstander die na de tweede ronde zo goed als dicht is. Helaas voor de Amerikaan blijft de Braziliaan bewegelijk in de octagon en heeft hij moeite het strijdplan van Dos Santos. Ook in de vierde ronde blijft het gevecht op de voeten en is er geen takedown aan te pas gekomen in het gevecht. Rothwell blijft zoeken naar de knock-out stoot, maar conditioneel is Dos Santos superieur in Zagreb.
Rothwell komt er niet aan te pas na vijf rondes in de main event. Dos Santos kwam met een hele goede strijdplan naar Kroatië, waarmee hij de zwaktes van Rothwell optimaal benutte. Het voetenwerk was goed, ook was Dos Santos heel nauwkeurig met zijn stoten. Aan het einde van het gevecht gooit hij er zelfs een spin-kick uit. Alle juryleden waren unaniem en gaven de overwinning aan Junior dos Santos (50-45).


—————————–
Derrick Lewis verslaat Gabriel Gonzaga
– KO (1e ronde)
In de co-main event ook een zwaargewicht confrontatie tussen Lewis en Gonzaga. De combinatie Gonzaga en Kroatie is de laatste tijd niet echt goed. Hij werd in zijn vorige confrontatie knock-out geslagen door de Kroatische legende Mirko Cro Cop. Derrick Lewis zit nu twee jaar in de UFC en werd op het laatste moment toegevoegd aan de card in Zagreb. Daar was de Amerikaan heel succesvol vandaag. Net voor het einde van de eerste ronde ging Lewis er vol op met een goede stootcombinaties. Gonzaga kon ze niet verdedigen en kreeg ze vol tegen het hoofd aan en vooral de laatste stoot tegen zijn kaak bleek de mokerslag voor de Braziliaan. Een mooie overwinning voor Lewis die daarmee zijn vierde partij op rij wint.


—————————–
Overige uitslagen UFC Fight Night Zagreb
Main Card
Francis Ngannou verslaat Curtis Blaydes
-TKO (2e ronde)


Timothy Johnson verslaat Marcin Tybura
– Jurybesluit (unaniem)
Jan Błachowicz verslaat Igor Pokrajac
– Jurybesluit (unaniem)
Maryna Moroz verslaat Cristina Stanciu
– Jurybesluit (unaniem)
———————————–
Preliminary Card
Zak Cummings verslaat Nicolas Dalby
– Jurybesluit (unaniem)
Alejandro Pérez verslaat Ian Entwistle
– Opgave (1e ronde)
Mairbek Taisumov verslaat Damir Hadžović
– TKO (1e ronde)
Damian Stasiak verslaat Filip Pejić
– Opgave (1e ronde)
Lucas Martins verslaat Robert Whiteford
– Jurybesluit (verdeeld)
Jared Cannonier verslaat Cyril Asker
– KO (1e ronde)
Bojan Veličković verslaat Alessio Di Chirico
– Jurybesluit (unaniem)
Foto: UFC / Zuffa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen