UFC Update: grote veranderingen UFC 206

Na de UFC update van gisteren was er ineens groot nieuws omtrent UFC 206. Het evenement dat over een paar weken in Toronto plaatsvindt is in één klap zijn main event kwijt. Daniel Cormier is tijdens de training geblesseerd geraakt en zal niet kunnen vechten tegen Anthony Johnson. Het is de zoveelste kronkel in een parcours vol met bochten dat UFC 206 heet.
Cormier geblesseerd
De main card van UFC 206 heeft een enorme klap te verwerken gekregen. Light heavyweight kampioen Daniel Cormier is op een zodanige manier geblesseerd geraakt dat hij op 10 December niet zijn titel kan verdedigen. Het is de tweede keer dat Cormier in dit jaar een gevecht wegens blessure moet laten schieten. Het roept wel een hoop vragen op over de trainingsmethodes van American Kickboxing Academy (AKA). Het is niet de eerste keer dat een vechter geblesseerd moet afhaken. Onlangs moest teamgenoot Luke Rockhold zijn gevecht tegen Jacare Souza laten schieten vanwege een blessure. Volgens insiders is de algemene stelling dat de jongens van AKA te veel en te hard sparren.
De UFC is druk bezig om een nieuwe tegenstander voor ‘Rumble’ Johnson te regelen. En ra ra wie toveren ze uit de hoge hoed? Juist, onze landgenoot Gegard Mousasi. Normaal gesproken vecht ‘The Dreamcatcher‘ een gewichtsklasse lager, maar hij kan op 205 pond ook heel goed uit de voeten. Immers was hij in Strikeforce kampioen in die divisie. Het zou betekenen dat Mousasi geen gewicht hoeft te verliezen door onder andere urenlang in de sauna te zitten. Echter heeft Johnson helaas aangegeven geen heil te zien in een gevecht tegen Mousasi. Hij wacht liever tot Cormier weer is hersteld. Daar valt natuurlijk wat voor te zeggen, ‘Rumble‘ wilt graag de titel veroveren en een gevecht tegen Mousasi levert hem niks op. Behalve misschien een pak slaag.

Wat betekent het verder voor de main card van UFC 206? Het is algemeen bekend dat deze card bij lange na niet de card van UFC 205 kan evenaren. Het is de UFC ook nog steeds niet gelukt om rond te komen met Georges St. Pierre, de Canadese welterweight legende. Het evenement in Toronto had er zeer zeker baat bij gehad als GSP op de card zou staan. Nu wordt bekend dat de UFC van plan is om het co-main event tussen Max Holloway en Anthony Pettis tot hoofdgevecht te promoveren. In plaats van drie rondes zou het gevecht dan vijf rondes zijn. Maar er is nog een extra kronkel bijgekomen. De geruchten worden steeds sterker dat het gevecht om de interim featherweight titel zal gaan. De titel is op dit moment in bezit van Jose Aldo, maar de Braziliaan heeft al vaker dan de frequentie van een secondewijzer aangegeven klaar te zijn met de UFC.


Maar er is meer. De interim titel van Aldo zal worden vervangen door de echte featherweight titel, die zoals we weten, in het bezit is van Conor McGregor. Zou de UFC dan toch de ballen en het bijbehorende leger hebben gevonden om de titel van de Ier af te pakken? Dana White heeft immers altijd stellig verklaard dat McGregor één van de titels zal moeten afstaan, iets wat de Ier met “It’ll take an army to take one of these belts off me” beantwoordde. Blijf de UFC Update van SportAmerika volgen, want aan dit verhaal is er zeer zeker nog een vervolg. Conor McGregor zal zeer zeker een hoop stennis gaan schoppen mocht de UFC bij zijn deur verschijnen met het verzoek om de featherweight belt af te staan.
BREAKING: De UFC heeft de featherweight titel van Conor McGregor afgepakt. Jose Aldo is de nieuwe featherweight kampioen en het gevecht tussen Max Holloway en Anthony Pettis zal inderdaad om de interim featherweight titel gaan.


Foto’s: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen