UFC Sao Paulo: Bader pakt Nogueira, winst Almeida en Gadelha


Er stonden gister en vannacht maar liefst twee UFC Fight Nights op het programma. Eerder op de dag vond in Belfast Fight Night plaats, waar Gegard Mousasi wraak nam voor zijn smadelijke nederlaag tegen Uriah Hall. In Sao Paulo was vannacht de andere Fight Night. Het main event ging tussen Ryan Bader en Rogerio Nogueira. Ook kwamen Thomas Almeida en Claudia Gadelha in actie, op eigen bodem.
Ryan Bader verslaat Rogerio Nogueira
– TKO (derde ronde)
Het main event gaat tussen Ryan ‘Darth’ Bader en Rogerio ‘Lil Nog’ Nogueira. Bader won zijn laatste partij op spectaculaire manier tegen Ilir Latifi. Hij trof de kleine Zweed met een vliegende knie, die onmiddellijk van zijn stokje ging.
In de eerste ronde gaan de heren voortvarend van start. Er worden wat goede stoten uitgewisseld. Als het gevecht naar de grond gaat, heeft de Amerikaan de Braziliaan in een benarde positie gemanouvreerd. Het regent harde stoten en ellebogen, maar de Braziliaan houdt knap vol.
In de tweede ronde wilt Bader het gevecht weer naar de grond brengen. “Lil Nog’ pareert de eerste aanval, maar kan de tweede aanval niet stoppen. Bader ligt weer op top positie en heeft bijna een choke te pakken. Ondanks de meedogenloze aanval van Bader houdt Nogueira nog knap vol.
Het beeld herhaalt zich in ronde drie. Weer gaat het gevecht naar de grond, en weer ligt Bader bovenop. En in het midden van de ronde kan Nogueira het geweld van Bader niet meer aan. Bader ramt erop los en de Braziliaan kan zich niet intelligent meer verdedigen.

Ryan Bader defeats Antonio Nogueira by 3rd round TKO. Dominating win for Bader.

Een video die is geplaatst door MMA QC (@mma_qc) op


Thomas Almeida verslaat Albert Morales
– TKO (tweede ronde)
De co main event gaat tussen Thomas Almeida en Albert ‘The Warrior‘ Morales. Beide heren houden ervan om stevig erop los te slaan. Almeida verloor zijn laatste partij van Cody Garbrandt en is er op gebrand om weer op het zadel te klimmen. In de eerste ronde maken beide heren er een spektakel stuk van. Ze wisselen zware stoten en combinaties af, en Morales is de eerste die aangeslagen lijkt na een paar goede stoten van Almeida. In de tweede ronde gaat Almeida sterk door. Hij pakt Morales met een stevige regen van stoten, waar ‘The Warrior‘ geen antwoord meer op kan geven.

@thomasalmeidacb vs Albert Morales #ufc #mma #thomasalmeida #almeida #ko #knockout #brazil

Een video die is geplaatst door @fightcentral_mma op


Claudia Gadelha verslaat Cortney Casey
– Jurybesluit (unaniem)
Gadelha maakte onlangs de overstap naar de fameuze JacksonWink MMA Gym, en we zullen zien of dat zijn uitwerking heeft gehad op het spel van Gadelha. De Braziliaanse is met haar korte, snelle hoeken en takedown effectief in de eerste ronde. In de tweede ronde speelt de ervaring en de precisie van Gadelha de hoofdrol. Ze weet haar opponente op de juiste momenten te raken en blijkt ook fysiek sterker dan haar grotere tegenstandster. Gadelha maakt een mentale fout door Casey op haar hoofd te trappen terwijl ze nog op de grond zit. Casey krijgt vijf minuten rust, maar Gadelha wordt verder niet bestraft. Normaal gesproken wordt er een punt afgetrokken, maar dat is dit keer niet het geval. Casey verweert zich knap tegen de als eerste gerankte Gadelha, maar wordt toch overklast.


Krzysztof Jotko verslaat Thales Leites
– Jurybesluit (unaniem)
Het gevecht tussen de gerankte middleweights blijft niet lang staand. Leite gaat naar zijn geliefde groundgame, waar de Pool hem verrast door zich uit zijn benarde positie te bevrijden en de Braziliaan op de grond te drukken. In de tweede ronde gebeurt het opnieuw. De Braziliaan zou superieur op de grond moeten zijn, maar laat zich door de Pool verrassen. Leites onderneemt maar weinig om zijn bodem positie te verbeteren, iets wat verrassend genoemd kan worden. Jotko gaat in de derde ronde verder met zijn dominantie op de grond, zonder veel schade aan te richten.


Kamaru Usman verslaat Warlley Alves
– Jurybesluit (unaniem)
Usman dringt de Braziliaan terug, zonder Alves in groot gevaar te brengen. De twee vechters wisselen goede stoten af met harde lowkicks. Alves valt op door zijn goede voetenwerk, maar laat zich alsnog naar achteren dringen. Usman, ‘The Nigerian Nightmare‘, speelt zijn geliefde spelletje. Ook in de tweede ronde is hij de betere en toont superieure cardio. Alves kan niet veel meer dan verdedigend werk ertegenover stellen. Het beeld zet zich in de derde ronde voort. De neus van Alves begint hevig te bloeden. Bijna wordt Usman verrast door een standing guillotine van de Braziliaan, maar hij weet nog net zijn hoofd vrij te murwen. Aan het einde van de ronde breekt hij het verzet van Alves verder met een submission poging en nog wat ground and pound.


Sergio Moraes verslaat Zak Ottow
– Jurybesluit (verdeeld)
In de welterweight divisie stond het duel tussen de Braziliaan Moraes en de man die ze ‘The Barbarian‘ noemen op het programma. Moraes, aangemoedigd door het fanatieke thuispubliek, sleept het gevecht snel naar de grond. De Braziliaan kan echter niet zijn positie zodanig veranderen dat het voordelig voor hem is. In de tweede ronde blijft het langer staand. ‘The Panther‘, zoals Moraes wordt genoemd, raakt Ottow een paar keer goed met rechts. Moraes krijgt tussen de tweede en derde ronde flink op zijn donder van zijn hoek en dat mist zijn uitwerking niet. Hij zet Ottow snel onder druk en raakt hem weer flink met een rechter. Maar de brandstof raakt op bij de Braziliaan, en ‘The Barbarian‘ kan het initiatief overnemen. In de laatste seconden vliegen de armen van beide heren als molenwieken door de lucht, elk op zoek naar een doel. Moraes heeft net genoeg gedaan om de jury in zijn voordeel te laten beslissen.


——————–
FS1 Prelims
Cezar Ferreira verslaat Jack Hermansson
– Submission (Arm triangle choke, tweede ronde)
Gadzhimurad Antigulov verslaat Marcos Rogerio de Lima
– Submission (Guillotine choke, eerste ronde)
Johnny Eduardo verslaat Manny Gamburyan
– TKO (tweede ronde)
Luis Henrique verslaat Christian Colombo
– Submission (Guillotine choke, derde ronde)
——————–
Fight Pass Prelims
Pedro Munhoz verslaat Justin Scoggins
– Submission (Guillotine choke, tweede ronde)
Darren Stewart verslaat Francimar Barroso
– TKO (eerste ronde)
Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen