UFC Rotterdam: Uitslagen voorronde gevechten

JB1_2858-2000
UFC Fight Night Rotterdam is in volle gang, maar hebben we de Nederlanders nog niet in actie gezien. De voorrondes zitten er op, waar onder meer de Japanners Ulka Sasaki en Kyoji Horiguchi heel veel indruk maakten op het Nederlandse publiek.
Een overzicht van alle voorronde gevechten van UFC Rotterdam, waar SportAmerika LIVE bij aanwezig is in de Ahoy.
Preliminary Card
Ulka Sasaki verslaat Willie Gates
– Opgave (2e ronde)
De Japanner begint sterk aan het gevecht, ondanks dat hij toch last minute is opgeroepen. Hij weet zelfs een takedown te forceren. De Amerikaan doet nog wel wat terug met een harde knie op het gezicht van Sasaki aan het einde van de eerste ronde. In de tweede ronde is er een laag tempo, maar weet de Japanner er uit het niets een rear-naked-choke uit te gooien en opent hij zo UFC Rotterdam met een overwinning.
Na het gevecht had de Japanner nog duidelijke woorden over de staat van de Flyweight divisie, waar Johnson de titelhouder is. “Ik ben echt opgelucht. Ik heb mij lang voorbereid om te vechten in deze gewichtsklasse. Het is duidelijk dat er in de Flyweight divisie geen makkelijke gevechten zijn. Mijn tegenstander vandaag was heel goed en ik ben daarom ook opgelucht met de overwinning”, aldus Ulka Sasaki.
Leon Edwards verslaat Dominic Waters
– Jurybesluit (unaniem)
Hoog tempo begin waarin beide vechters elkaar naar de grond werken. Het is dan vervolgens Edwards die op dominante positie komt. Van daar uit komt hij met een aantal harde stoten op het gezicht en lichaam van Waters. In de tweede ronde begint Leon Edwards meteen heel sterk en forceert hij een takedown. Beide vechters controleren elkaar goed tot Waters uit het niets een suplex eruit gooit en zijn tegenstander naar de grond krijgt aan het einde van de tweede ronde.In de laatste ronde is het Edwards die domineert en met een aantal rake stoten zijn tegenstander duidelijk pijn doet, maar Waters blijft overeind.
Kyoji Horiguchi verslaat Neil Seery
– Jurybesluit (unaniem)
Het gevecht begint met een knal nadat Horiguchi er vol voor gaat en met een rechtse directe stoot zijn tegenstander bijna knockout slaat. De stugge Ier blijft overeind maar krijgt enkele minuten later ook een harde directe stoot tegen zijn gezicht waardoor hij neer gaat. Horiguchi weet niet te profiteren van zijn dominante positie daarna. De Japanner gaat verder met domineren in de tweede rond en zorgt zelfs voor een snee op het gezicht van de Ier. Horiguchi is te snel voor Seery gedurende het hele gevecht en met een aantal takedowns weet hij het gevecht naar zich toe te trekken.
Reza Madadi verslaat Yan Cabral
– TKO (3e ronde)
Een sterke eerste ronde van Yan Cabral waarin hij een rear-naked-choke probeert te forceren, maar de Iraniër weet zich er goed uit te verdedigen. Aan het begin van de tweede ronde een grappig onderonsje tussen beide vechters die elkaar uiteindelijk knuffelen.


Na twee rondes is het Cabral die beter is en met zijn stoten ook efficiënter is. Maar dan komt er de ommekeer in de derde ronde, waarin Reza Madadi uit het niets een fantastische stootcombinaties eruit gooit en zijn tegenstander knock-out slaat. De scheidsrechter moet er dan tussenin komen om het gevecht te stoppen.


Josh Emmett verslaat Jon Tuck
– Jurybesluit (verdeeld)
In een gelijkgaand gevecht is het Josh Emmett die het meeste probeert van de twee. Tegenstander Tuck is wat minder efficiënter met zijn stoten in de eerste ronde. In de tweede ronde gaat Emmett verder met zijn tactisch spel en zoekt hij regelmatig de benen van zijn tegenstander. Hij beweegt daarnaast heel goed in de octagon, waar Tuck vooral in het midden blijft en afwacht.


Emmett gooit er een aantal goede stootcombinaties uit, waar zijn tegenstander geen antwoord op heeft. Tuck lijkt vooral te loeren op een foutje van Emmett, alleen krijgt hij al gauw het publiek tegen zich omdat hij weinig doet. Aan het einde van de ronde worden de rollen omgedraaid en gooit Tuck een aantal harde trappen tegen het lichaam uit. Het is niet genoeg, maar zorgt wel voor een gebroken vinger voor de Amerikaan Josh Emmett, waar zelfs een bot uit zijn vinger steekt.


Magnus Cedenblad verslaat Garreth McLellan
– TKO (2e ronde)
Het is McLellan die na 2,5 minuut met het eerste wapenfeit komt en een trap tegen het hoofd van Cedenblad plant. Kort daarna zijn de rollen omgedraaid wanneer de Zweed zelf tegen de grond aan wordt gewerkt en McLellan de knockdown scoort. In de tweede rond trapt Cedenblad keihard tegen de arm van McLellan die daarna zichtbaar pijn heeft en zichzelf niet meer kan verdedigen. Een uitgelezen mogelijkheid voor de Zweed om dan toe te slaan. Voor de scheidsrechter zit er dan niets anders op dan het gevecht te stoppen.


Rustam Khabilov verslaat Chris Wade
– Jurybesluit (unaniem)
Met steun van het Rotterdamse publiek begint Rustam Khabilov sterk aan het gevecht en lukt het hem bijna om een takedown te forceren in de eerste minuut. De Amerikaan is moeilijk naar de grond te krijgen en verdedigt de takedown dan ook uitstekend. Aan het einde van de eerste ronde lukt het na drie pogingen om Wade naar de grond te krijgen. Daar deelt hij een aantal ground-and-pound stoten uit.
In de tweede ronde komt Wade verrassend uit de hoek met een harde trap op het gezicht van zijn tegenstander. Khalilov ziet het niet aankomen en komt hard neer op de grond. Daar herstelt hij zich en gaat het grondgevecht aan met de Amerikaan.


Beide vechters blijven incasseren in de laatste ronde, waar vooral Khabilov de betere is en een takedown scoort. Dat zorgt er ook uiteindelijk voor dat hij het gevecht wint door een jurybesluit.
Foto: UFC / Zuffa LLC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen