UFC Fight Night: Garbrandt sloopt Almeida


Vannacht stond er in Las Vegas weer een UFC Fight Night op het programma, een week voor UFC 199. Er stonden weer een aantal stevige partijen op de Main Card, met als Main event de strijd tussen twee ongeslagen krijgers uit de Bantamweight divisie, Thomas Almeida en Cody Garbrandt. De twee zijn samen 29-0, met Almeida de meer ervaren van de twee met maar liefst 21 overwinningen. Op het Co-Main event staat de partij tussen Renan Barao en Jeremy Stephens op het programma.
Het Main Event ging tussen de Braziliaan Thomas Almeida en Team Alpha Male lid Cody Garbrandt. Beiden zijn nog ongeslagen, het belooft een stevige knalpot te worden. Beide jonge krijgers hebben zware vuisten, met elk een groot aantal KO’s achter hun naam.
Cody Garbrandt verslaat Thomas Almeida
– Knockout (eerste ronde)
Beide heren gaan snel van start. ‘No Love’ Garbrandt komt al snel met wat hoge trappen te voorschijn. Later in de ronde raakt hij Almeida een aantal keer hard in het gelaat met linkse stoten. Vlak voor het einde van de eerste ronde raakt hij de Braziliaan opnieuw hard, dit keer met rechts. Dat wordt Almeida fataal. Hij gaat naar het canvas en referee John McCarthy moet het gevecht stoppen. De Braziliaan is zijn ongeslagen record kwijt, en ‘No Love’ gaat naar 9-0. De toekomst ziet er voor beide heren zeer rooskleurig uit.


——————
Jeremy Stephens verslaat Renan Barao
– Jurybesluit (unaniem)
Het ging bij de weigh ins al goed fout tussen de twee kemphanen. Stephens duwde Barao weg nadat de Braziliaan dwars door ‘Lil Heathen’ heen wilde lopen. Barao is de voormalig Bantamweight kampioen en maakt tegen Stephens zijn debuut in de Featherweight divisie.
In de eerste ronde laat Barao zien dat hij de snelheid van de Bantamweight divisie mee heeft genomen. Stephens is echter een geduchte vechter met K.O power en daar moet ‘The Baron’ toch voor oppassen. In de tweede ronde moet de Braziliaan door de kracht van Stephens even naar achter en neemt zijn bewegelijkheid ook gestaag af.


Stephens sleept de overwinning uit het vuur door met harde stoten beter door te breken. Met machtige uppercuts is het eigenlijk een wonder dat ‘Baron’ nog op zijn voeten staat. Na twee TKO’s toegebracht door TJ Dillashaw is de overstap van Barao naar de Featherweight divisie nog geen succes met dit verlies tegen ‘Lil Heathen’.
——————
Rick Story verslaat Tarec Saffiedine
– Jurybesluit (unaniem)
Saffiedine is de voormalig Strikeforce kampioen, en de #10 op de ranking in de Welterweight divisie. Tegenstander Story staat één plaatsje achter hem op de ranking en wil graag hoger op de ladder geraken door de Belg te verslaan.’Horror’ Story is in de eerste ronde iets actiever en de knie van de Belg slaat aan ’t bloeden. De knie was bijna spelbreker in de aanloop naar deze partij. Saffiedine lijkt er echter geen last van te hebben. De Belg zal toch uit een ander vaatje moeten tappen om het verhaal van Story een ander einde te geven. Met trappen is hij effectief, maar de tactiek van Story is minstens even effectief. Met clinches en body shots heeft hij het overwicht en kan hij de Belg overwinnen.
——————–
Chris Camozzi verslaat Vitor Miranda
– Jurybesluit (unaniem)
De twee Middleweights zijn aan elkaar gewaagd in een gelijkopgaande partij. Camozzi heeft toch licht het overwicht en in de tweede ronde is het gezicht van Miranda bloederig door een sterk einde van Camozzi, die zijn voorsprong verder uitbouwt. Miranda won zijn laatste drie partijen door TKO, maar kan tegen Camozzi de achterstand niet goed maken. De Amerikaan neutraliseert het gevaar van de Braziliaan en heeft met het unanieme jurybesluit de partij in de tas.
——————–
Lorenz Larkin verslaat Jorge Masvidal
– Jurybesluit (verdeeld)
In de welterweight divisie stonden ‘Gamebred’ Masvidal en Larkin ‘Da Monsoon’ tegenover elkaar. Masvidal is iets beter in de eerste ronde maar krijgt aan het eind van de ronde een vinger in zijn oog. Larkin probeert met low kicks schade aan te brengen bij Masvidal. In de laatste ronde geven beide vechters alles wat ze nog in de tank hebben. ‘Da Mansoon’ regent het feestje van Masvidal onder door iets effectiever te zijn en door zijn stevige trappen.


——————
Paul Felder verslaat Joshua Burkman
– Jurybesluit (unaniem)
De twee kijken de kat rustig uit de boom in de eerste ronde. Berkman is effectiever, maar Felder snijdt goed de Octagon af. Aan het einde van de ronde gaat het toch goed los. Er wordt een stevige slagen wisseling geleverd en Burkman scoort ook de eerste takedown. In de tweede ronde verandert er niet veel. Felder probeert het initiatief te nemen maar Burkman lijkt opnieuw effectiever. In de derde ronde is de ‘Irish Dragon’ veel actiever en begint de neus van Burkman te bloeden Toch vrij verrassend sleept de Ier Felder toch de overwinning uit het vuur.
——————
FS1 Prelims
Sara McMann verslaat Jessica Aye
– Jurybesluit (unaniem)
Abel Trujillo verslaat Jordan Rinaldi
– Jurybesluit (unaniem)
Jake Collier verslaat Alberto Uda
– TKO (tweede ronde)
Eric Koch verslaat Shane Campbell
– Submission (tweede ronde)
——————
Fight Pass Prelims
Bryan Caraway verslaat Aljamain Sterling
– Jurybesluit (verdeeld)
Adam Milstead verslaat Chris de la Rocha
– TKO (tweede ronde)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen