UFC Fight Night Phoenix: B.J Penn afgetuigd door Rodriguez

Zondagnacht stond er weer een Fight Night op het programma. De UFC was dit keer neergestreken in de stad Phoenix, in de staat Arizona. Een legende zou zijn langverwachte rentree maken. B.J Penn kwam na een afwezigheid van drie jaar weer terug in de octagon. Onze excuses voor de vertraging, dit had mede te maken door de programmering van Fox Sports.
Yair Rodriguez verslaat B.J Penn
– TKO (tweede ronde)
Een legende keert terug. B.J Penn stapte na drie jaar afwezigheid terug in de octagon, maar kreeg te maken met een levensgevaarlijke tegenstander. Yair ‘El Pantera‘ Rodriguez is de grootste prospect in de featherweight divisie, met zeer creatieve en onberekenbare trappen. De UFC heeft eigenlijk de legende een te moeilijk gevecht aangeboden voor zijn rentree. En dat blijkt al heel snel. Rodriguez heeft veel weg van een videospel vechter, met alle cheatcodes intact. Penn probeert het vroeg in de eerste ronde met een takedown, maar ‘El Pantera‘ kan Penn van zich afschudden. Het verschil in snelheid is enorm. Rodriguez raakt al snel met een paar trappen het gelaat van Penn. Het gehele arsenaal aan trappen komt boven water en het is eigenlijk afwachten totdat de wil van ‘The Prodigy‘ wordt gebroken. Penn heeft een kin van graniet, maar moet in de tweede ronde toch zijn meerdere erkennen in opnieuw een harde trap en stoot van de Mexicaan. Op de grond is hij kansloos tegen de meedogenloze ground and pound van Rodriguez. Zijn terugkeer wordt bruut aan diggelen geslagen door ‘El Pantera‘.


@panteraufc defeats "The Prodigy" BJ Penn via 2nd rd TKO!

Een video die is geplaatst door @ufc_daily op


Joe Lauzon verslaat Marcin Held
– Jurybeslissing (verdeeld)
Op de co-main event stonden de lightweights Joe Lauzon en Marcin Held tegenover elkaar. Beide heren hebben onlangs tegen Diego Sanchez gevochten, met wisselend resultaat. Lauzon werd de eerste man die Sanchez TKO sloeg op UFC 200, en Held verloor op UFC Fight Night Mexico van ‘The Nightmare‘. De heren gaan beide snel van start. Held wil het gevecht graag naar de grond brengen om zo gebruik te maken van zijn uitstekende jiu jitsu, Lauzon is echter zeer ervaren. Bij een takedown poging van Held laat hij de Pool kennismaken met zijn harde ellebogen.
In de tweede ronde brengt Held het gevecht snel naar de grond en pakt snel de rug van Lauzon. Een zeer gevaarlijke positie voor Lauzon. Held kan zijn tegenstander nog niet verschalken, maar het game plan is duidelijk: snel het gevecht naar de grond brengen. Bijna krijgt de Pool een koekje van eigen deeg, want Lauzon is zelf ook niet slecht op de grond.
Lauzon probeert in de derde ronde druk te zetten, maar is beducht en wat aarzelend door het gevaar van de takedowns van Held. De Pool oogt ontspannen en staat zelfs toe dat Lauzon na een takedown weer opstaat. Even later is Held opnieuw effectief met een takedown, opnieuw heeft hij zijn uitstekende timing en gevoel optimaal gebruikt. Held is na het gevecht overtuigd dat de overwinning in de tas zit. De jury heeft echter andere plannen, tot ongeloof van beide vechters. Lauzon is het niet eens met zijn eigen overwinning en geeft bij het interview aan dat hij fair and square heeft verloren. Zijn eerlijkheid valt zeer te prijzen, maar doet niets aan de uitslag. Lauzon wint, en staat dit keer eens aan de goede kant van een controversiële jurybeslissing, nadat hij tegen Jim Miller onterecht door de jury als verliezer werd aangewezen.

Ben Saunders verslaat Court McGee
– Jurybesluit (unaniem)
In de welterweight divisie stond de partij tussen ‘Killer Bee‘ Saunders en de winnaar van The Ultimate Fighter seizoen 11 McGee op het programma. De heren gaan voortvarend van start en bestoken elkaar ongeremd met felle combinaties. Effectief is het echter allemaal nog niet. McGee heeft echter al snel een wond aan zijn linkeroog opgelopen. Saunders maakt goed gebruik van zijn sterke trappen. In de tweede ronde is Saunders uit hetzelfde vaatje aan het tappen. McGee is de actievere vechter, echter is Saunders wat preciezer en effectiever. In de derde ronde gooit McGee er nog een schepje bovenop. Aan het einde van de ronde scoort McGee met een takedown en kan het gevecht op de grond controleren. Echter heeft Saunders in de ogen van de jury meer gedaan om de partij winnend af te sluiten.
Sergio Pettis verslaat John Moraga
– Jurybesluit (unaniem)
Het jongere broertje van Anthony Pettis kreeg een grote test voor zijn kiezen. John Moraga staat in de top 10 van de flyweight divisie, maar verloor zijn laatste twee partijen. Voor beide vechters staat er veel op het spel. Local boy Moraga is er veel aan gelegen om zijn mindere periode te doorbreken. Pettis drukt Moraga snel naar achter met zijn jabs. Al snel ontstaat er een zwelling onder het linkeroog van Moraga. Pas aan het einde van de ronde kan Moraga even wat terugdoen, maar Pettis hersteld snel met een aantal felle combinaties. Moraga moet even het canvas opzoeken na een harde rechter van Pettis.
Pettis gaat in de tweede ronde sterk verder. Moraga wil het gevecht graag naar de grond brengen, maar de takedown defense van Pettis blijkt uitstekend. in de laatste ronde heeft Moraga eindelijk zijn felbegeerde takedown te pakken. Pettis kan echter de aanval op de grond afslaan. Aan het einde van de ronde scoort Pettis zelf met een takedown en geeft zo zijn sterke optreden nog wat meer glans. Pettis trekt met een unaniem jurybesluit de partij mee naar huis.


********************
Uitslagen FS1 Prelims
Augusto Mendes verslaat Frankie Saenz
– Jurybesluit (verdeeld)
Oleksiy Oliynk verslaat Viktor Pesta
– Submission (Ezekiel choke, eerste ronde) * eerste Ezekiel choke in de UFC ooit!
Tony Martin verslaat Alex White
– Jurybesluit (unaniem)
Walt Harris verslaat Chase Sherman
– Knockout (tweede ronde)
********************
Uitslagen Fight Pass Prelims
Nina Ansaroff verslaat Jocelyn Jones-Lybarger
– Submission (derde ronde, rear naked choke)
Drakkar Klose verslaat Devin Powell
– Jurybesluit (unaniem)
Joachim Christensen verslaat Bojan Mihaljovic
– TKO (derde ronde)
Cyril Asker verslaat Dmitri Smoliakov
– TKO (eerste ronde)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen