UFC Fight Night Hidalgo: Johnson weer een menace

Dustin Poirier vs Yancy Medeiros

De evenementen volgen elkaar in rap tempo op en het UFC circus streek vannacht neer in de Texaanse stad Hidalgo. Op de Fight Nights is er meestal meer aandacht voor de mindere goden in de UFC, en komen er meestal geen hele grote namen op de cards voor. Echter is het main event wel een gevecht om even lekker voor te gaan zitten. In een gevecht de lightweight divisie neemt Dustin ‘The Diamond‘ Poirier het op tegen Michael ‘The Menace‘ Johnson. Bij de weigh ins wisselden de twee al aardig wat onvriendelijkheden uit, wat alleen maar kan leiden tot nog meer vuurwerk in de kooi. De co main event gaat tussen Urijah ‘The ‘ Hall en Derek Brunson, en is ook een gevecht waar de harde klappen rijkelijk zullen vloeien.

Michael Johnson verslaat Dustin Poirier
– KO (eerste ronde)
Poirier ging na zijn laatste verliespartij tegen Conor McGregor naar de lightweight divisie en die move heeft zich uitbetaald in een aantal indrukwekkende overwinningen, ‘The Diamond’ lijkt als een vis in het water op 155 pond. Johnson verloor zijn laatste partij tegen Nate Diaz, iets wat hem negen maanden later nog steeds helemaal niet lekker zit. Na een aantal hardnekkige blessures stapt hij eindelijk weer de Octagon in.
Johnson begint bewegelijk, iets wat hij naliet in het gevecht tegen Nate Diaz, wat hem uiteindelijk ook de kop kostte. Zijn goede voetenwerk en bewegelijkheid creëert een opening en komt hard door met een rechtse en dodelijke linkse, Poirier moet de grond opzoeken waar hij verder wordt afgemaakt door ground en pound. Een indrukwekkende overwinning voor ‘The Menace’.


Derek Brunson verslaat Urijah Hall
– TKO (eerste ronde)
Het co main event gaat tussen de middleweights Derek Brunson en Urijah ‘Primetime’ Hall, respectievelijk nummer tien en negen op de middleweight ranking. Hall is een vervaarlijke vechter met creatieve en harde kicks en heeft ook een overwinning op onze eigen Gegard Mousasi op zijn conto staan. Brunson vecht vanuit Jacksonwink MMA, en traint dus met de grote jongens zoals Jon Jones, Cowboy Cerrone en de gehele waslijst topvechters uit Albuquerque. De coaches Jackson en Winkeljohn staan bij dit gevecht echter niet in zijn hoek. Brunson gaat al snel voor een takedown, Hall verdedigt dit echter goed. Op de harde, venijnige linkerhoek van Brunson heeft Hall echter geen antwoord. Met een harde smak belandt Primetime op de grond waar hij verder wordt bestookt met klappen totdat scheidsrechter Herb Dean tussenbeide komt. Brunson scoort alweer zijn vierde knockout op een rij. Voor Hall is het de eerste keer dat hij wordt gestopt.

#UFC Hidalgo Results: Derek Brunson def. Uriah Hall via TKO in Round 1 at 1:41. (🎥 by @thefightsyndicate)

Een video die is geplaatst door mmaworld (@mmaworld) op


Evan Dunham verslaat Rick Glenn
– Jurybesluit (unaniem)
Dunham staat als vijftiende op de lightweight ranking en komt de kooi ingelopen met drie overwinningen achter elkaar op niet de minste: o.a Joe Lauzon en Ross Pearson moesten het onderspit tegen hem delven. Glenn maakt zijn debuut in de UFC en heeft aan Dunham gelijk een enorme kluif. Dat is ook gelijk te zien, Dunham komt goed door met een aantal stevige combinaties, en even later op de grond is hij ook de bovenliggende partij. Dunham heeft na ground and pound bijna een choke op Glenn te pakken, maar ‘The Gladiator’ wurmt zich knap vrij.
Glenn is niet geïntimideerd door het geweld van Dunham, en blijft zich knap verweren. Dunham lijkt een hoop energie te hebben verloren door zijn aanhoudende aanvalswerk. Aan het einde van de tweede ronde komt het nog tot een mooie slagenwisseling tussen beide heren.
In de derde ronde zoekt Glenn duidelijk naar de confrontatie, wat hem siert in zijn eerste gevecht in de UFC, en Dunham wil hem dat maar al te graag geven. Het leidt tot een aantal slagenwisseling, maar de vermoeidheid van beide heren zorgt ervoor dat het een spannend gevecht gevecht wordt dat doorgaat tot de laatste seconde. Moedig debuut van Glenn, maar hij moet toch de overwinning aan Dunham laten.


Roan Carneiro verslaat Kenny Robertson
– Jurybesluit (verdeeld)
Carneiro neemt aan het begin de touwtjes in handen, maar Robertson kan de aanval nog pareren. Opvallend is dat Robertson zijn handen laag houdt, waar de Braziliaan handig gebruik van maakt met goeie jabs. Robertson blijft wel het initiatief houden, een beeld dat zich voortzet in de tweede ronde. Maar de Braziliaan scoort vroeg aan het begin van de ronde met een takedown, en is erg gevaarlijk op de grond. Maar Robertson verrast vriend en vijand door de positie om te keren en ligt binnen de kortste keren bovenop. De Braziliaan is echter onvermurwbaar en neemt weer de dominante positie zonder gevaarlijk te worden. In de derde ronde raakt Carneiro zijn tegenstander hard met een linkse, maar kan niet voortborduren op de mooie stoot. Het gevecht gaat gelijk op zonder dat er echt gevaar wordt gesticht door beide heren. Carneiro heeft volgens de jury iets meer gedaan om de overwinning in de wacht te slepen.
Islam Makhachev verslaat Chris Wade
– Jurybesluit (unaniem)
Makhachev traint ook bij de gym van the American Kickbox Academy, de thuishaven van maatje Khabib Nurmagamedov, die voor de gelegenheid ook in de hoek staat van Makhachev. Evenals ‘The Eagle’ is Makhachev zeer bedreven in Combat Sambo, en komt in de Octagon de worstelaar Wade tegen. Het gevecht gaat snel naar de grond, waar de twee posities uitwisselen zonder echt heel gevaarlijk te worden. De Rus gaat voor een triangle choke, en Wade bevindt zich in een benarde positie. Daar komt hij even later wel uit.
In de tweede ronde wint Wade een scramble op de grond en neemt Makhachev in een choke, maar kan de positie niet vast houden en de Rus kan er weer uit komen. Op de grond zijn beide heren aan elkaar gewaagd, de gehele tweede ronde wordt er stevig gegrappeld op hoog niveau.
Hetzelfde beeld volgt in de derde ronde, het gevecht gaat snel naar de grond waar de twee heren weer stevig aan het grappelen zijn. Wade bevindt zich weer in een lastig parket wanneer de Rus zijn rug neemt en die positie niet meer uit handen geeft. Door zijn iets sterkere grondwerk wint de Rus de partij.
Chas Skelly verslaat Maximo Blanco
– Submission (D’arche choke. eerste ronde)
Blanco en Skelly komen beide de ring in met een groot aantal KO’s achter hun naam. Tevens slepen ze beide aardig wat momentum de kooi in, dus het lijkt erop dat dit een gelijk opgaand gevecht kan gaan worden. Onmiddellijk gaat het gevecht zeer fel van start, Skelly komt inspringen met een high kick en in de schermutseling die daarop volgt heeft hij Blanco gelijk te pakken in een guillotine / d’arche choke. Blanco tikt niet af en wordt bewusteloos gechoked. Het gevecht duurde slechts 19 seconden, en is gelijk de snelste submission in de UFC ooit.


——————–
FS 1 Prelims
Gabriel Benitez verslaat Sam Sicilia
– Submission (tweede ronde)
Belal Muhammed verslaat Augusto Montano
– TKO (derde ronde)
Antonio Carlos Junior verslaat Leonardo Augusto Leleco
– Submission (derde ronde)
Jose Quinonez verslaat Joey Gomez
– Jurybesluit (unaniem)
——————–
Fight Pass Prelims
Randy Brown verslaat Erick Montano
– Submission (guillotine choke, derde ronde)
Alejandro Perez vs Albert Morales
– Draw
* De zesde draw in de UFC van dit jaar!
Foto: Getty Images / Archief

Gerelateerde artikelen