UFC 195: Lawler blijft kampioen na thriller

Robbie Lawler, right, hits Carlos Condit during a welterweight championship mixed martial arts bout at UFC 195, Saturday, Jan. 2, 2016, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)
We zitten pas net in 2016 en zijn afgelopen zaterdag al getuigen geweest van misschien wel het gevecht van het jaar. Robbie Lawler en Carlos Condit maakten er een lange show van, vijf rondes moesten er aan te pas komen. Lawler trok aan het langste eind en bleef de welterweight kampioen in de UFC.
Verder kwam er een einde aan de zegereeks van zwaargewicht Andrei Arlovski. De Wit-Rus stond tegenover Stipe Miocic, die vorig jaar mei voor het laatst in actie kwam en na een thriller Mark Hunt versloeg. UFC 195 is de eerste PPV van het jaar waarin de organisatie records hoopt te breken.
Robbie Lawler verslaat Carlos Condit
– Jurybesluit (verdeeld)
Vooraf werd het gevecht al voorspeld als gewelddadig en dat was zaterdag ook het geval. Vanaf de eerste stoot probeert Condit het gevecht te domineren. Dat lukt ook grotendeels in de eerste ronde die gaat naar de challenger.


In de tweede ronde komt Lawler terug met agressie en mooie counterstoten. Het lukt hem zelfs om Condit naar de grond te krijgen, daar weet de kampioen niet profiteren. Condit verdedigt zich uitstekend.


In een gelijkgaand gevecht probeert Condit de derde ronde weer naar zich toe te trekken. In tegenstelling tot de voorgaande rondes waarin hij vooral met zijn stoten Lawler probeerde pijn te doen, gaat hij nu voor de lage trappen. Lawler heeft echter een antwoord alles wat Condit brengt. Het tempo wordt opgeschroefd in de laatste twee rondes. De vierde ronde gaat zelfs naar de uitdager die het Lawler heel moeilijk maakt met een aantal uitstekende trappen en stootcombinaties.
Voor Lawler is het dan zaak om de laatste en beslissende ronde na zich toe te trekken, aangezien het gevecht op punten nu in het voordeel is van Carlos Condit. Als het er om gaat staat Robbie Lawler altijd op, zo ook tegen Condit. De kampioen ging als een beest tekeer in de vijfde ronde. Hij maakte bijna een einde aan het gevecht. Condit had moeite met de agressie van Lawler. De kampioen ging in de laatste minuut helemaal los Condit kan zich alleen verdedigen en hopen op de bel. Die komt er ook, waarna er een jurybesluit moet komen. Die zijn verdeeld, twee geven het voordeel aan Lawler (48-47) een andere jurylid geef de overwinning aan Condit (48-47). Het is de tweede titelverdediging van ConditOverige uitslagen UFC 195:
Stipe Miocic verslaat Andrei Arlovski
– TKO (1e ronde)
Albert Tumenov verslaat Lorenz Larkin
– Jurybesluit (verdeeld)
Brian Ortega verslaat Diego Brandão
– Opgave (3e ronde)
Abel Trujillo verslaat Tony Sims
– Opgave (1e ronde)
Michael McDonald verslaat Masanori Kanehara
– Opgave (2e ronde)
Alex Morono verslaat Kyle Noke
– Jurybesluit (verdeeld)
Justine Kish verslaat Nina Ansaroff
– Jurybesluit (unaniem)
Drew Dober verslaat Scott Holtzman
– Jurybesluit (unaniem)
Dustin Poirier verslaat Joseph Duffy
– Jurybesluit (unaniem)
Michinori Tanaka verslaat Joe Soto
– Jurybesluit (verdeeld)
Sheldon Westcott verslaat Edgar García
– TKO (1e ronde)
Foto’s: GettyImages / Zuffa (UFC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen