Nate Diaz nieuwe tegenstander Conor McGregor

AldoConorZuffaNadat dinsdag bekend werd dat Rafael Dos Anjos door een gebroken voet op 5 maart niet kan vechten tegen Conor McGregor, heeft de UFC gekozen voor Nate Diaz als vervanger. Diaz vroeg na zijn laatste gevecht in december al om deze confrontatie, die hij nu op zeer korte termijn ook gaat krijgen.


Doordat het gevecht op zo’n korte termijn is veranderd, is ook de gewichtsklasse een andere geworden. Waar McGregor in eerste instantie om de Lightweight (155 lbs) titel zou vechten tegen Dos Anjos, gaat het gevecht tegen Diaz plaatsvinden in de Welterweight (170 lbs) klasse. Dit kon niet anders, aangezien het voor Diaz niet mogelijk was om op zo’n korte termijn dusdanig veel gewicht te verliezen.
Conor McGregor kende vorig jaar een soortgelijke situatie rondom zijn titelgevecht met Jose Aldo. De Braziliaan haakte destijds ook op het laatste moment geblesseerd af, waarna McGregor een last-minute gevecht kreeg tegen Chad Mendes. Het titelgevecht met Aldo volgde uiteindelijk later in 2015. Of het titelgevecht met Dos Anjos ook later dit jaar zal volgen, is mede afhankelijk van het resultaat van het gevecht tegen Diaz.
Foto: Getty Images / Zuffa (UFC)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen