MMA nu ook legaal in de staat New York

ufc 193
Na lang wachten kunnen MMA fans straks ook genieten van evenementen in de staat New York. Een grote meerderheid van vertegenwoordigers in de staat stemden gisteravond voor het legaliseren van Mixed Martial Arts. Daarmee is New York de vijftigste en laatste staat in de Verenigde Staten waar de sport nu legaal is.


De UFC was onder leiding van CEO Lorenzo Fertitta al lange tijd bezig om een evenement te organiseren in Madison Square Garden. Dat zal dit jaar nog gaan gebeuren volgens de organisatie. Daarnaast zullen er jaarlijks vier evenementen plaatsvinden in de staat New York. Voor de UFC is New York een hele belangrijke markt waar ze niet welkom waren. Er was ook veel blijdschap bij de vechters zelf, zoals Chris Weidman die zelf afkomstig is uit New York.


Ondanks de enorme groei van Mixed Martial Arts was de staat New York geen voorstander van de sport en dat was tijdens de vergadering gisteravond te merken. Een aantal leden van de New York Assembly lieten hun ongenoegen weten en vergeleken de sport met geweld en kindermishandeling. Desondanks stemde een grote meerderheid dus voor het legaliseren van de sport in New York.
Foto: Archief / GettyImages

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen